Kristaps Zutis. Foto: Ekrānšāviņš

“Man viņš nepatīk, man nepatīk viņa politiskie uzskati, man nepatīk viņa divsejainība. Un tieši tāpēc es nevaru izvērtēt viņa sniegumus vai domāt par viņu tādā perspektīvā kā par sportistu vai par kā latvieti, jo es viņu tā neredzu. Es viņu redzu kā mēslu un nodevēju,” lūgts komentēt boksera Maira Brieža pēdējo cīņu, 1188.lv norāda cits latviešu bokseris Kristaps Zutis.

Kā zināms, atviešu bokseris Mairis Briedis Saūda Arābijā šomēnes aizvadījis cīņu ar Austrālijas bokseri Džeiju Opetaiju, kurā zaudējis. Vaicāts, vai Briedim ir vērts mēģināt cīnīties par jostu vēl, Zutis norāda, ka nevar objektīvi atbilldēt ne uz vienu jautājumu par Mairi Briedi.

“Kad viņam teica, citēšu Sandiju Semjonovu, neej politikā, tevi noraks, viņš teica, ka neesot tādas lāpstas, ar ko viņu var norakt. Viņš pats ir tā lāpsta, viņš pats ir sevi noracis. Viņa intelekts ir zemāks par manu papēdi un viņš ir tikpat gudrs kā tā lāpsta, ar ko viņš pats sevi noraka,” tik skarbi izsakās bokseris Zutis.

“Es baznīcā nolikšu svecīti par to, lai viņam prāta gaišums būtu un lai viņš nonāktu pie kaut kā,” norāda Zutis, uzsverot, ka Brieža sniegums ringā nekādi nemainīs Zuša viedokli par Briedi.

Zutis atzīst, ka skatījies Brieža pēdējo cīņu, taču bijis “tādā vieglā žvingulī”, tāpēc to neatceras, bet zina, ka viņš zaudēja.

 

Jau vēstīts, ka, neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, Briedis cīņu nodēvējis par fantastisku, taču vairums interneta lietotāju līdzīgu sajūsmu nepauda.

“Šī bija fantastiska cīņa, pēc divu gadu pārtraukuma un traumām, savos 39 gados es atkal biju ringā un parādīju, kā var cīnīties ar augstākā līmeņa bokseri. Ceru, ka jūs izbaudījāt! Nezinu, kā Latvijā, šeit visi runā par mūsu cīņu ar lielu sajūsmu un, protams, par Usika cīņu,” tā vietnē X (iepriekš “Twitter”) pēc cīņas ierakstījis Briedis.

Komentāros pie Brieža ieraksta daudzi sociālā tīkla X lietotāji pauž sajūsmu par ukraiņa Oleksandra Usika cīņu, bet Briedim pārmet “vecos grēkus”, uzsverot, ka to dēļ par latviešu bokseri Latvijā neviens vairs neinteresējas.

“Latvijā par Tevi nerunā. Latvijā runā par Usika uzvaru”, “Diemžēl [pēc] pieslēgšanās “Saskaņai” un video pie okupeļa nekādas sajūsmas par Tavu cīņu nebija. Drīzāk bailes ka izviksi ne to karogu”, “ Ļoti labprāt rakstītu, ka esi malacis, bet Tava pretlatviskā nostāja un vēlme draudzēties ar tiem, kas visu latvisko ar zābakiem mīda gan savos prātos, gan darbos, nekādi neveicina vēlmi kaut vienu labu vārdu Tev veltīt,” – tie ir tikai daži no komentāriem pie latviešu boksera ieraksta, paužot prieku par Usika, nevis Brieža cīņu.

Arī citi komentāri ir līdzīgi, piemēram: “Mairi, mums te vairumam ir pilnīgi pohuj tavas performances”, “Tev bija krieviski jāraksta šis posts. Latvijā Tu nevienam neesi interesants”, “Latvijā nevienam neinteresē prokremliska aktīvista mēģinājumi izrādītes un atgūt zaudēto uzticību” un “Latvijā par tevi neviens nerunā – te neinteresē nevienu padzīvojuša vateņa pēdējie centieni ringā.”

Vēl kāds iekomentējis: “Kas zaudēs šajās cīņās, sapratu jau tad, kad abi lūzeri pirms cīņas baidījās nākamajiem uzvarētājiem acīs skatīties. Usiks kādreiz bija daļējs vatņiks,bet kļuva par savas valsts patriotu, kad Krievija 24.02.22. sāka pilna mēroga karu Ukrainā. Briedis? Tad kļuva Aļeņs un vatņiks.” Arī citi komentāri ir skarbi: “Pilnīgi pajāt uz tevi – tu esi miris daudzu cilvēku prātos. Vari kokus grauzt vai mušas sist. Prieks par Usiku”, “par tevi te vispār nerunā” un “pats vainīgs ka kļuvi par vati”

Lielākā daļa komentētāju Briedim pārmet neskaidro nostāju Ukrainas karā. “Nespēju just līdzi kādam, kurš nespēj tieši atbildēt, kurā pusē nostājas sakarā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Nav nozīmes, kādi sasniegumi, medaļas, u.t.t., tas viss kļūst nesvarīgs, ja cilvēks nespēj nostāties Ukrainas pusē, ukraiņu karavīru pusē, kuri cīnās arī par Latviju!” norāda kāds X lietotājs.

Dažu komentētāju viedoklī mana sarkasmu un ironiju: “Pie mums arī visi sajūsmā, ka kremļa pipuks pa tauri dabūja” un “Ā, Briedim bija cīņa? A kas ir Briedis? Mairi, Tu mums vairs neeksistē.”

“Latvijā visiem pie dirsas tava cīņa. Tiec galā ar galvu, kas ir boksa pamatā – kā sapist sevi no nacionālā varoņa 2016.tajā līdz tam, ka visiem pie dirsas. Brīnos, savos 39 vēl joprojām neesi izaudzis. Tad labāk neboksē, lai galvu slimības nesākas,” skarbu viedokli pauž vēl kāds X lietotājs.

Pretēji nievājošajiem komentāriem internetā Briedis atzinis, ka jutis lielu latviešu atbalstu gan pirms, gan pēc cīņas, tāpēc pateicībā par to esot nolicis ziedus pie Brīvības pieminekļa.

“Esmu patiesi pateicīgs jums par to, ka esat bijuši man līdzās visā manā karjeras ceļā. Jūsu atbalsts man ir devis neizmērojamu spēku un izturību. Paldies, Latvija!” vietnē “Instagram” norādījis latviešu bokseris Mairis Briedis, publicējot video, kā, fonā skanot dziesmai “Saule. Pērkons. Daugava”, nolicis ziedus pie Brīvības pieminekļa.

“Es jutu lielu latviešu atbalstu pirms un pēc cīņas, tāpēc gribu nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa kā goda un mīlestības izrādīšanu pret savu valsti. Vienmēr esmu bijis un palikšu savas valsts patriots, jo mīlu savu zemi, kur esmu piedzimis. Paldies savai Latvijai par visu, ko man ir devusi un par atbalstu, ko dod man šīs valsts cilvēki. Paldies jums!” ar sarkanbaltu ziedu pušķi rokās Brīvības pieminekļa fonā videoierakstā saka bokseris.

Video ierakstā, skanot dziesmai “Saule. Pērkons. Daugava” un putnu čivināšanai, redzams ne vien pats bokseris noliekam ziedus, bet arī Brīvības piemineklis no dažādiem rakursiem.

Pie ieraksta ir daudz bokseri atbalstošu komentāru krievu un angļu valodā, taču latviski manāms arī pa kādam nievājošam ierakstam, piemēram, “kolaborants” un “nepareizais piemineklis”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis)

Lasiet arī: «Uzvāriet roltonus, Rinkēviča kungs!» – soctīklu lietotāji sajūsmā, ka prezidents nakšņo kojās

Saistītās tēmas: BokserisCīņaKristaps ZutisMairis Briedis

youtube icon
Abonēt youtube