Foto: Facebook @Support AZOV Latvija

Labdarības organizācija “Ziedot.lv” un biedrība “Support AZOV Latvija” aicina visus atbalstīt AZOV 12. speciālo uzdevumu brigādi, kuras komandieris ir Ukrainas Varonis, pulkvežleitnants Denis Prokopenko.

Atbalsts uzlabos AZOV kaujas spējas. Tas veicinās Ukrainas ātrāku uzvaru pār okupācijas armiju, un ļaus Ukrainas tautai nosargāt savu brīvību un neatkarību. Karš Ukrainā turpinās, kaujas kļūst arvien intensīvākas un smagākas, bet Ukrainas karavīru brigādes turpina cīnīties par brīvību.

“Burtiski nesen ASV valdība atcēla liegumu piegādāt ieročus AZOV 12.brigādei. Taisnība ir uzvarējusi! Tomēr paies laiks, kamēr šie ieroči sasniegs karavīrus frontē. Mēs redzam, lai arī NATO valstu atbalsts ir būtisks, bet tas ir nepietiekams un nepilnīgs. Krievijai aizvien ir pārspēks daudzās ieroču grupās. Lai brigāde spētu veikt nepieciešamās kaujas operācijas, tai vajag dažādu materiāli tehnisko aprīkojumu, tajā skaitā nepieciešami FPV droni pretinieka izlūkošanai un iznīcināšanai, kā arī termiskie tēmekļi diennakts tumšajam laikam,” stāsta biedrības “Support AZOV Latvija” pārstāvis Guntars Jansons.

AZOV 12. speciālo operāciju brigādē dienē tikai brīvprātīgie, kuri varonīgi ir pierādījuši savu patriotismu, spēku un neatlaidību kaujās gan Mariupolē, gan visā Ukrainā. Brigādei ir ļoti ierobežots atbalsts, jo vēl nesen bija spēkā ASV liegums tai piegādāt ASV ražotus ieročus.

Tāpēc ir lielas grūtības ar militārā aizsardzības ekipējuma nodrošināšanu. Lai brigāde spētu veikt nepieciešamās kaujas operācijas, tai vajag dažādu materiāli tehnisko aprīkojumu, tajā skaitā nepieciešami FPV droni pretinieka izlūkošanai un iznīcināšanai, kā arī termiskie tēmekļi diennakts tumšajam laikam.

Katrs ziedojums ļaus iegādāties nepieciešamās preces, kā arī Latvijā ražotus dronus, kuri stiprina arī Latvijas militāro rūpniecību.

Biedrība “Support AZOV Latvija” atbalsta Ukrainas armiju jau 10 gadus. Biedrības pārstāvji personīgi nogādā visu atbalstu līdz AZOV noliktavām un bieži līdz paši frontei.

Rūta Dimanta, Ziedot.lv vadītāja stāsta: “Katrs ziedojums ir nozīmīgs, lai tuvinātu Ukrainas uzvaru. Ziedot.lv interneta vietnē ir iespēja ziedot ērti, droši un pārliecināties par ziedojuma nonākšanu mērķī! Aicinu atbalstīt AZOV 12. speciālo uzdevumu brigādi”.

Ziedot iespējams šeit.

Lasiet arī:  Kļuvis zināms, kādu laiku sinoptiķi prognozē Jāņos

youtube icon
Abonēt youtube