Foto: Pixabay/evusa

«Domāju, ka par saviem darba gadiem esmu kaut ko vairāk pelnījis, bet nu izrādījās ir tā, kā ir,” žurnālam “Privātā Dzīve” rūgtumu neslēpj Maestro Raimonds Pauls, atklājot, ka viņa mīļotajai sievai Lanai Lāčupes kapos “vietiņa ar mokām atrasta.”

Viņš mīļotajai Lanai jūnija sākumā uzlicis kapa pieminekli, kura autors ir tēlnieks Ojārs Feldbergs, un neslēpj, ka sirds tagad ir mierīga, jo sievas vēlēšanos ir izpildījis. “Lai nu kā, mana sirds tagad ir mierīga. Turpat blakus atdusas arī mani vecāki,” izdevumam stāsta Maestro.

Piemineklis Lanai ir kā klavieru taustiņi – divi balti un viens melns, kam ideja radusies, aprunājoties ar ģimeni.

Darbu atzinīgi novērtējuši Lanas tuvinieki. “Piemineklis ir vienkāršs, tajā pašā laikā gaumīgs un ne tāds kā citiem. Interesants ir arī laukuma segums, uz kura redzamas vairākas melnas līnijas. Tās simbolizē gan nošu lapu, gan vibrāciju, frekvenci, kas izplatās it kā no pieminekļa. Tās var skaidrot arī kā līnijas uz vinila plates. Tāda daudznozīmība. Ļoti atturīgi, vienkārši, neuzbāzīgi,” pieminekļa simbolisko nozīmi žurnālam skaidro tēlnieks.

Viņš teic, ka, veidojot pieminekli, tika ļoti piedomāts pie tā, kāda bija Lana, lai tas atainotu viņas būtību. “Es zinu likumu: ja gribi būt labi audzināts cilvēks, esi vienkāršs! Ja vari, atļaujies kvalitatīvas drēbes, bet vienkāršas! Tas izskatās pieklājīgi, taču, ja apkarinies ar briljantiem, vari iet uz karnevālu,” tā pirms vairākiem gadiem žurnālam “Ievas Stāsti” sacījusi Lana Paula.

Viņa intervijā arī neslēpa, ka izjūt milzīgas bailes palikt vienai. “Lūdzu Dievu, lai ļaunākajā gadījumā varētu aiziet kopā, ja mani neaizsauc pirmo. Bez Paula šajā pasaulē negribu dzīvot nevienu dienu…” neslēpusi Lana Paula.

“Savu pienākumu pret savu kundzi esmu izpildījis. Es to viņai solīju. Un, manuprāt, sanāca vienkārši un ļoti skaisti. Lai jau sievai tiek…” par uzlikto pieminekli izdevumam norāda Pauls.

Kā zināms, Lana Paula aizgājusi mūžībā 2023. gada 4. augustā. Viņai bija 84 gadi, no kuriem vairāk nekā sešdesmit gadu viņa bija kopā ar Maestro Raimondu Paulu.

Lasiet arī:  Krištopans: Mēs esam nabagi un duraki. Es esmu izņēmums

Lasiet arī:  Kļuvis zināms, kādu laiku sinoptiķi prognozē Jāņos

youtube icon
Abonēt youtube