Vilis Krištopans. Foto: Ieva Ābele, Saeima/Flickr

”Kamēr zviedriem ir 500 golfa laukumu, somiem un dāņiem – pa 200, Latvijā tie ir tikai divi, lai gan vajadzētu būt vismaz simts. Tik atpalikuši mēs esam. Zviedrijā golfu spēlē pusmiljons cilvēku, Latvijā – pāris tūkstoši. Mēs esam nabagi un duraki. Es esmu izņēmums,” intervijā žurnālam “Privātā Dzīve” nosmej jaunievēlētais Eiropas Parlamenta deputāts Vilis Krištopans.

Izrādot savu māju Berģos un golfa kausu istabu, politiķis atklāj, ka pirmo reizi golfa nūju paņēmis rokās vēl Padomju Savienības laikā, kas, pēc viņa sacītā, bija atpalikusi visās jomās, to skaitā arī golfā.

Kā vēsta izdevums, milzu māju Berģos politiķis uzbūvējis pirms 30 gadiem, bet nu jau astoto gadu 1520 kvadrātmetru plašajam namam un 5,3 hektāru lielajam zemes gabalam ar mežu un dīķi gaida pircēju. Īpašuma cena laika gaitā mainījusies no 4,9 miljoniem līdz 2,95 miljoniem eiro.

Savu 70. dzimšanas dienu viņš aizvadīja golfa laukumā. “Es jau neesmu Jūlijs Krūmiņš, kurš var atļauties savā jubilejā sapulcināt 500 cilvēku. Paldies Dievam, liktenis ir lēmis, ka manā dzimšanas dienā katru gadu notiek Eiropas senioru čempionāts golfā. Pirmo reizi tajā piedalījos pirms 15 gadiem, un arī šajā dzimšanas dienā spēlēju golfu. Tā kā man ir lielisks attaisnojums – piedodiet, bet svinības izpalika, jo man bija jāpārstāv Latvija. Ja būtu kā Kariņa laikā, es varētu parunāt ar Krišjāni: “Klau, iedod lidmašīnu, es savus draugus kaut kur aizvedīšu…” Tagad tas viss ir beidzies,” žurnālā ironizē politiķis.

Vilim ir divi dēli Kaspars un Kristaps un meita Nikola, un viņš ir lepns, ka savulaik parūpējies, lai bērniem būtu laba izglītība.

“Es viņiem atvēru durvis uz pasauli. Ja dzīvo tikai Latvijā, tu paliec par ārprātīgu sūnu ciema provinciāli. Neglābjami. Šī vide velk uz leju un vienkārši neļauj atplest spārnus, tādēļ priecājos, ka visi bērni ir mācījušies labās skolās. Kristaps pabeidza Maiami Universitāti, Kaspars – Leiklendas koledžu, kurā savulaik mācījās arī Mārtiņš Bondars. Savukārt Nikola pabeidza Bendžamina skolu Floridā, kur viņa mācījās kopā ar slavenā golfera Taigera Vuda puikām. Es bērniem iedevu makšķeri, ko viņi jau tagad liek lietā. Mūsu ģimenei pieder divi procenti no Saeimas. Es un Kristaps – mēs esam deputāti,” žurnālam norāda Krištopans.

Taujāts, kā jūtas pēc ievēlēšanas Eiropas Parlamentā, politiķis izdevumam teic: “Da nekā, godīgi sakot. Man nav ne pozitīvu, ne negatīvu emociju. Es drīzāk nesaprotu, kā var cilvēku neievēlēt, kā var zaudēt vēlēšanās. Tā man nekad nav bijis. Esmu startējis piecās Saeimas vēlēšanās un piecreiz arī ievēlēts. Tagad startēju Eiroparlamentā, un te tas pats. Tas notiek kaut kā pats no sevis. Es nepārcenšos.”

Viņš ir pārliecināts, ka jaunais amats ikdienu nemainīšot. “Cik zinu, Eiroparlamenta deputāta dzīve ir tāda, ka pirmdienā viņš aizlido uz Briseli un ceturtdien lido atpakaļ. Tā katru nedēļu. Turp un atpakaļ. Vēl nezinu, mitināšos viesnīcā vai kādā dzīvoklī. Paies kāds mēnesis, lai noorientētos un saprastu, kā dzīvot tālāk. Jebkuras valsts ievēlētam deputātam ir jādarbojas arī savā mītnes zemē, līdz ar to piektdien, sestdien, svētdien un pirmdien no rīta es būšu mājās,” žurnālam “Privātā Dzīve” norāda politiķis.

Lasiet arī: VIDEO | Talcinieks, tīrot Magones drēbju skapi, iebrauc ar roku kaķa mēslos

Lasiet arī:  Kļuvis zināms, kādu laiku sinoptiķi prognozē Jāņos

youtube icon
Abonēt youtube