Foto: Rīta kafija

Pirmssvētku dienās laika apstākļi būs mierīgi – vējš pakāpeniski pierims un valsts lielākajā daļā laiks būs sauss. Turpretīnakts uz 23. jūniju un Līgo diena aizritēs ar nokrišņiem bagātu laiku, arī Jāņu naktī vietām uzlīs. Savukārt 24. jūnija dienā mākoņi lietu vairs nenesīs, laiks būs vasarīgi silts, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ceturtdien plkst. 23.50 būs saulgrieži un Zemes ziemeļu puslodē iestāsies astronomiskā vasara. Nakts uz 21. jūniju būs gada īsākā nakts, bet ceturtdien un piektdien aizvadīsim gada garākās dienas. Dienas garums Latvijā būs no 17 stundām un 33 minūtēm Augšdaugavas novada dienvidos līdz 18 stundām un 12 minūtēm Valmieras novada ziemeļos. Pēc saulgriežiem naktis pakāpeniski kļūs arvien garākas, bet dienas – īsākas, pēc mēneša dienas garums jau būs sarucis par stundu.

Piektdien, 21. jūnijā, atmosfēras spiedienam paaugstinoties, gaidāms mierīgs laiks – būs sauss un lielākoties saulains. Arī rietumu puses vējš kļūs lēnāks, līdz ar to laikapstākļi būs visnotaļ patīkami. Spīdot saulei, gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz +21…+24 grādiem, savukārt piekrastes tuvumā gaiss pārsvarā nebūs siltāks par +17…+20 grādiem. Naktī no ceturtdienas uz piektdienu visā valsts teritorijā gaiss atdzisīs līdz +9…+15 grādiem.

Sestdien dienas gaitā Latvijas teritoriju sasniegs un sāks šķērsot aktīvs ciklons no dienvidrietumiem, kas diennakts gaišajās stundās nokrišņus nesīs galvenokārt Kurzemē un Zemgalē, taču naktī jau visā valstī. Līs ilgstoši, vietām stipri, lokāli pastāv arī pērkona negaiss iespējamība. Gaisa temperatūra dienas laikā augstāka būs valsts austrumos, kur gaiss iesils līdz +20…+25 grādiem, taču rietumu daļā tā saglabāsies +16…+21 grāda robežās. Naktī uz sestdienu minimālā gaisa temperatūra būs +9…+14 grādu robežās, taču Vidzemes ziemeļos termometra stabiņš noslīdēs līdz pat +7 grādu atzīmei.

23. jūnijā, Līgo dienā,  debesis lielākoties aizklās mākoņi un daudzviet tie atnesīs lietu, vietām līs stipri. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļrietumiem, termometra stabiņš pakāpsies līdz +15…+20grādu atzīmei.

Arī Jāņu naktī valsts austrumu daļā nopilēs pa kādai lietus pilei, bet uz rīta pusi nokrišņi mitēsies. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, gaiss atdzisīs līdz +11…+16 grādiem, tā kā būs dzestrs, un noderēs kāda siltāka jaka.

Jāņu dienā laiks atkal kļūs saulaināks un sausāks, lai saulē neapdegtu, noteikti jālieto saules aizsargkrēms – dienas vidū ultravioletā starojuma intensitāte būs vidēji augsta. Gaiss iesils līdz +20…+23 grādiem, vienīgi vietām piekrastē gaisa temperatūra būs par kādu grādu zemāka.

Šobrīd prognozes liecina, ka pēc svētkiem mūsu teritorijā varētu atgriezties vasarīgs karstums, nokrišņu būs maz.

Lasiet arī: VIDEO | Mārtiņš Egliens atklāj, kādus darbus nespētu darīt

youtube icon
Abonēt youtube