Uzlādējošā atmosfērā 29.jūnijā pie Brīvības pieminekļa, piedaloties Latvijas basketbola izlases trenerim Lukam Banki un komandas kapteinim Dairim Bertānam, hokeja izlases kapteinim Kasparam Daugaviņam, režisoram Dzintaram Dreibergam, Latvijas Basketbola savienības prezidentam Raimondam Vējonim, vairāk nekā 600 līdzjutēji sadevās rokās un, izskanot sauklim “Mūsu zeme – Latvija”, sniedza nebijušu enerģijas lādiņu Latvijas sportistiem un Latvijas basketbola izlasei, kura šodien, 2.jūlijā, sāks cīņu par dalību olimpiskajās spēlēs.

Sandis Miltovičs, pasākumu vadītājs un sestā spēlētāja –  līdzjutēju – kūrētājs, stāsta, ka sportā neatsverama loma ir tieši līdzjutējiem, bez tiem spēles jauda ir krietni mazāka. “Atbalstot mūsu sportistus, ir svarīgi sanākt kopā un parādīt, ka mums rūp mūsu sportistu sniegums un kāds spēks mēs esam kopā. Zibakcija, kas norisinājās pie Brīvības pieminekļa, to tikai apstiprināja, jo, manuprāt, uzlādējās gan sportisti, gan mēs, līdzjutēji, lai būtu spēkpilni un gatavībā jau pašā turnīra sākumā.”

Publicitātes foto

Zibakcijas idejas sākums saistās ar filmas “Tīklā. TTT leģendas dzimšana” scenārija izstrādes procesu, kad, intervējot vairākas bijušās TTT spēlētājas, atklājās pārsteidzošs un līdz šim nekur neminēts fakts, ka šī tradīcija – komandai pirms spēles savienot rokas – radusies Latvijā, un tās aizsācējas ir leģendārās sieviešu basketbola komandas TTT zelta meitenes.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Luka Banki sestdien, 29.jūnijā, zibakcijā pie Brīvības pieminekļa uzrunāja sanākušos: “Nav nākotnes bez pagātnes. Mēs lepojamies ar tradīcijām, ar savu valsti, bet, manuprāt, sports šajā valstī ir piemērs tam, ka cilvēki ir gatavi doties tālāk un rakstīt jaunas vēstures lapaspuses.”

Publicitātes foto

“Kad mēs pameklējam mūsu vēsturē, atrodas atklājumi, kas pastāsta, cik mēs esam spēcīgi. Un izrādījās, ka tas, ka komandas spēlētāji saliek rokas kopā, bez kā, man liekas, nav iespējams neviens sports nevienā pasaules malā, – ir nācis no mums, no Latvijas un no šīm zelta meitenēm. Viņas nekad nevarēja spēlēt olimpiādē, nekad nevarēja spēlēt zem sava karoga, bet to varam mēs, un tā ir tā lieta, par ko šodien gribēsies salikt rokas, jo mēs to varam!” atklāšanas runā norādīja Dzintars Dreibergs, filmas “Tīklā. TTT leģendas dzimšana” režisors.

Publicitātes foto

Sportiskā atmosfēra Rīgā turpināsies arī šonedēļ, jo turnīrs cīņā uz Parīzes olimpiskajām spēlēm notiks “Arēnā Rīga” laikā no 2. līdz 7.jūlijam. Latvijas valstsvienība A apakšgrupā sacentīsies ar Gruziju un Filipīnām, bet B apakšgrupā spēlēs Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. Jau nedēļas beigās finālā tiks noteikta turnīra uzvarētāja, kas iegūs vienīgo ceļazīmi uz Parīzi. Ikviens līdzjutējs aicināts spēles vērot uz lielā ekrāna arī Esplanādē, kā arī pulcēties citviet Latvijā!

Lasiet arī: Jauni noteikumi Jūrmalas pludmalēs: kas būs aizliegts

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem

 

Saistītās tēmas: BasketbolsSportsZibakcija

youtube icon
Abonēt youtube