Lai ievērojami samazinātu ikdienā lietotās plastmasas apjomu, Rimi veikalos divu veidu maltā gaļa ar privāto preču zīmi Rimi Smart turpmāk tiks fasēta plastmasas maisiņos. Atteikšanās no līdz šim ierastajām plastmasas kastītēm ļaus ietaupīt līdz 13 460 kg plastmasas un 1 260 kg papīra gadā, kopējam patērētās plastmasas apjomam samazinoties par 82%, kas ir līdzvērtīgs 12 vieglo automašīnu svaram, ziņo uzņēmumā.

Rimi mērķis ir panākt, lai līdz 2025.gadam viss Rimi privātās preču zīmes pārtikas iepakojums būtu izgatavots no pārstrādājamas plastmasas. Maltās gaļas plastmasas iepakojuma maiņa ir nozīmīgs solis ceļā uz ilgtspējas mērķu sasniegšanu.

Rimi pārstāvji skaidro, ka iepakojuma maiņa neietekmēs Rimi Smart maltās gaļas kvalitāti, jo tās uzglabāšanas laiks saglabāsies nemainīgs, un caurspīdīgais materiāls arī turpmāk ļaus pircējiem pirms produkta iegādes to vizuāli novērtēt.” Šis iepakojums veidots tā, lai būtu ērti lietojams – viegli atverams, viegli iztukšojams – un aizņemtu ievērojami mazāk vietas atkritumu konteinerā. Tā kā tas ir krietni vieglāks par iepriekš lietoto, tas arī ļaus samazināt CO2 izmešu apjomu produktu transportēšanas laikā. Tas ir vienkāršs risinājums, taču ieguvumu ir daudz.”

“Atsakoties no bezmaksas plastmasas maisiņiem, patērējam par 30 tonnām mazāk plastmasas gadā, un jaunais maltās gaļas iepakojums pievienos vēl gandrīz 14 tonnu ietaupījumu. Pērn CO2 emisiju apjoms samazinājies par 7%, salīdzinot ar 2022.gadu, bet pārtikas atkritumus izdevies samazināt par 20%. Pircējiem piedāvājam iespēju pašapkalpošanās kasēs atteikties no čeka izdrukas un saņemt to digitālā veidā Mans Rimi lietotnē, kas nozīmē par 17 tonnām mazāk atkritumu. Savukārt šogad esam radījuši iespēju vairs nedrukāt par depozīta taromātos nodoto materiālu iegūtos kuponus un saņemt naudu mobilajā lietotnē, kas ļaus ietaupīt vēl 800 kg papīra,” stāsta Inga Bite.

Nākotnē Rimi plāno ilgtspējīgākā iepakojumā piedāvāt ne tikai Rimi Smart, bet arī citus privātās preču zīmes produktus I Love Eco, Rimi Greatlife, Rimi FreeFrom, Rimi Planet, Rimi Express un ICA.

Lasiet arī: PTAC izsaka brīdinājumu par drošības riska faktoriem spēļu laukumos

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

 

Saistītās tēmas: dabai draudzīgsplastmasa iepakojumsRimi

youtube icon
Abonēt youtube