Foto: Pexels/Kaique Rocha

Tuvākajās dienās saule mīsies ar mākoņiem. Līdz pat nedēļas beigām lietus gaidāms teju visā Latvijā. Ceturtdien, 4.jūlijā, un piektdien dažviet valsts austrumos iespējamas stipras lietusgāzes, kā arī pērkona dārdoņa, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Dominēs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brīžiem būs brāzmains, bet jau piektdien tas pastiprināsies, brāzmās sasniedzot 15-19 m/s, jūras piekrastē tas būs stiprāks. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +11…16 grādiem. Darba nedēļas beigās maksimālā gaisa temperatūra būs +15…+21 grādu robežās.

Arī brīvdienās turpināsies lietains un vējains laiks. Gan minimālā, gan maksimālā gaisa temperatūra saglabāsies līdzīgās robežās kā nedēļas vidū. Šī brīža prognozes liecina, ka svētdienvietām austrumu rajonos gaiss varētu iesilst līdz pat +30 grādiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā norāda, ka  nākamās nedēļas sākumā laiks būs lielākoties sauss un biežāk uzspīdēs saule. Maksimālā gaisa temperatūra teritorijas lielākajā daļā gaidāma +20…+25 grādu robežās, vēsākam gaisam saglabājoties piekrastes rajonos.

Lasiet arī: Laimīgā diena: Pensionāre laimē miljonu eiro “Latvijas loto” momentloterijā

Lasiet arī: Rimi plāno samazināt plastmasas izmantošanu ar jaunu maltās gaļas iepakojumu

Lasiet arī: PTAC izsaka brīdinājumu par drošības riska faktoriem spēļu laukumos

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: laika prognozeLaiksLietusVasara

youtube icon
Abonēt youtube