Pēdējās dienās pieaudzis mēģinājumu skaits nelegāli šķērsot Latvijas–Baltkrievijas robežu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” komentē Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

“Pēdējās trīs dienās mēs saskaramies ar diezgan intensīvu personu plūsmu, kas vēlas nelikumīgi iekļūt Latvijā. Vakar bija 62 personas, kuru mēģinājums iekļūt Latvijā tika novērsts. Dienu iepriekš 51 un pirms tam 47.”

“Tātad pēdējās trīs dienās mēs atkal redzam, ka personas, kas vēlas nelikumīgi iekļūt Latvijā, ir intensificējušās tieši Latvijas virzienā un attiecīgi mūsu kaimiņvalstīs Lietuvā un Polijā to skaits samazinājies,” teica Pujāts

Pujāts LTV pauda, ka migrantu plūsmas virzīšana uz Latviju ir apzināta Baltkrievijas dienestu rīcība.

“Ļoti masīvi tika veikti mēģinājumi praktiski visu gadu Polijas virzienā. Patreiz mēs redzam, ka pēdējās trīs diennaktīs tieši Latvijas virzienā.”

Savukārt Valsts robežsardze ziņo, ka  trešdien, 3.jūlijā, novērsusi  jau 62 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas valsts robežu.

Kopumā šogad no robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2 730 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 12 cilvēki.

Pērn rudenī vidēji dienā tika novērsti ap 100 cilvēku mēģinājumi iekļūt Latvijā, bet pēc tam vairākus mēnešus šis skaits bija būtiski sarucis un nedēļām ilgi netika konstatēts neviens mēģinājums nelikumīgi šķērsot robežu. Šogad 10.janvārī tika konstatēti šogad pirmie mēģinājumi nelegāli iekļūt Latvijā.

Palielinoties nelegālās imigrācijas spiedienam, no 13.marta līdz 12.septembrim atkal ir spēkā pastiprinātā robežapsardzības sistēmas darbības režīms Latvijas-Baltkrievijas pierobežā.

Pērn no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 863 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 428 cilvēki. Savukārt 2022.gadā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Lasiet arī: Viltotu smaržu veselības riska faktori: No galvassāpēm līdz aknu vēzim

Lasiet arī: Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz vasarīgiem pasākumiem Rīgā

Lasiet arī: Laimīgā diena: Pensionāre laimē miljonu eiro “Latvijas loto” momentloterijā

Lasiet arī: Rimi plāno samazināt plastmasas izmantošanu ar jaunu maltās gaļas iepakojumu

Lasiet arī: PTAC izsaka brīdinājumu par drošības riska faktoriem spēļu laukumos

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

 

Saistītās tēmas: Baltkrievijamigrantu plūsmaPujātsRobežaRobežsardze

youtube icon
Abonēt youtube