Foto: Pixabay/PeterPike

Dažu dienu laikā Latvijas iedzīvotāji saziedojuši 198 664 eiro “Okhmatdyt” bērnu slimnīcai Kijivā, Ukrainā, kas smagi cietusi Krievijas veiktajos raķešu uzbrukumos.

“Krievijas armijas un iedzīvotāju nežēlībai nav robežu. Raidīt savas nāves raķetes bērnu slimnīcai ir īpaša cietsirdība un prātam neaptverams noziegums. Mūsu ziedojumi neatdzīvinās gruvešos mirušos, bet dos cerību izdzīvojušajiem, sniegs praktisku atbalstu un parādīs, ka mums nav vienalga,” teikts portālā Ziedot.lv.

Ziedojumi ”Okhmatdyt” bērnu slimnīcai Kijivā tiks nodoti sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Ukrainā.

Tikmēr Eiropas Bērnu slimnīcu organizācija (EBSO), kas apvieno piecpadsmit vadošās bērnu slimnīcas Eiropā, tajā skaitā arī Bērnu slimnīca Latvijā, izplatījusi kopīgu paziņojumu, stingri nosodot 8.jūlijā Krievijas armijas veiktos raķešu triecienus Kijivas “Ohmatdyt” bērnu slimnīcai. Krievijas rīcība ir absolūti pretēja Eiropas humanitārajām vērtībām. Šāda vardarbība pret bērniem un veselības aprūpes profesionāļiem ir nepieļaujama un amorāla, teikts paziņojumā.

“Eiropas Bērnu slimnīcu organizācija ir satriekta un dziļi apbēdināta par Krievijas armijas veiktajiem raķešu triecieniem Kijivas “Ohmatdyt” bērnu slimnīcai – augstu vērtētai mūsu organizācijas dalībniecei. Esam kopā ar tiem, kas ir zaudējuši tuviniekus, guvuši ievainojumus un kas arī pašreiz turpina nepagurstoši strādāt, lai nodrošinātu savu pacientu drošību šajos ārkārtīgi sarežģītajos apstākļos.

Mēs stingri nosodām teroraktus, kas apdraud nevainīgu bērnu, viņu ģimeņu un veselības aprūpes profesionāļu dzīvības. Bērnu labklājība ir prioritāte, kas ir nozīmīgāka par jebkuru karu vai konfliktu. Bērnu slimnīcām jābūt patvērumiem, kuros bērni, jaunieši un viņu ģimenes var meklēt un saņemt aprūpi, nebaidoties no iespējamiem draudiem vai vardarbības. Mēs aicinām starptautisko sabiedrību rīkoties izlēmīgi, lai pasargātu veselības aprūpes iestādes, civiliedzīvotājus un bērnus visās konflikta zonās,” uzsvērts izplatītajā paziņojumā.

Tiek norādīts, ka EBSO dalīborganizācijas ir gatavas atbalstīt kolēģus “Ohmatdyt” slimnīcā – un arī plašāku starptautisko sabiedrību – nodrošinot, ka slimie bērni Ukrainā var turpināt saņemt nepieciešamo medicīnisko aprūpi.

EBSO turpina strādāt, lai nodrošinātu, ka bērni visā Eiropā saņem nepieciešamo veselibas aprūpi un aizsardzību. Ar šo paziņojumu starptautiskā sabiedrība tiek aicināta pievienoties šiem centieniem, lai rastu veidus, kā kopīgiem spēkiem varam nodrošināt mieru un drošību visiem bērniem.

Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols īpaši uzsver: “Šāda veida uzbrukumi ir ne tikai nepieņemami, bet arī klaji pārkāpj visus starptautiskos likumus un normatīvus, kas aizsargā bērnus un medicīnas iestādes. Bērnu slimnīca un Latvijas valsts atbalsta Ukrainu šajā grūtajā laikā un turpinās to darīt līdz pat tās uzvarai un arī pēc tam, palīdzot atjaunot un stiprināt veselības aprūpes sistēmu un tās infrastruktūru, lai nodrošinātu mieru un labklājību nākamajām paaudzēm. Bērnu slimnīcā esam gatavi uzņemt Ukrainas bērnus un iespēju robežās nodrošināt viņiem visu nepieciešamo sekmīgai ārstēšanas turpināšanai. Mūsu slimnīcas durvis vienmēr būs atvērtas, lai sniegtu atbalstu un palīdzību tiem, kas cietuši šajā nežēlīgajā teroraktā.”

Lasiet arī:  Visa sajūtu gamma kā uz teātra skatuves – mīlestības un attiecību horoskops jūlijam

Lasiet arī: Latvijas vīriešiem zemākais paredzamais mūža ilgums Eiropas Savienībā

youtube icon
Abonēt youtube