Foto: Rīta kafija

Ciklonu darbības ietekmē laikapstākļi būs mainīgi – piektdien, 12. jūlijā, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, gaidāms mierīgāks laiks, taču sestdien Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona, kas līdzi nesīs negaisus, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jaunajā darba nedēļā arī reizi pa reizei jutīsim kādu lietus lāsi, taču nokrišņu daudzums būs ievērojami mazāks. Gan diennakts tumšajās, gan gaišajās stundās siltums saglabāsies, vietām atkal gaidāmas tropiskās naktis.

Piektdien diennakts gaišajās stundās laiks jau būs mierīgs, vietām, galvenokārt valsts austrumos, gaidāms vairs tikai neliels lietus. Kā naktī, tā arī dienā vējš saglabāsies lēns, vienīgi negaisa laikā vietām krasas vēja brāzmas var sasniegt 20 m/s.

Nakts būs silta, jo minimālā gaisa temperatūra būs +17…+21 grāda robežās, kas nozīmē, ka daļā valsts gaidāma tropiskā nakts. Dienas gaitā gaiss iesils līdz +22…+27 grādiem, bet piekrastes tuvumā būs par kādu grādu vai diviem zemāk.

Brīvdienās debesis pārsvarā klās mākoņi, lai gan brīžiem starp tiem izsprauksies arī kāds saules stars. Sestdien dienas otrajā pusē valsts teritoriju no dienvidrietumiem sasniegs mākoņu zona, kas nesīs gan lietu, gan zibeni. Zona turpinās savu virzību uz ziemeļaustrumiem arī nakts laikā, visintensīvāk līs Latvijas centrālajos rajonos. Jāņem vērā, ka negaisa laikā vējš būs brāzmains! Nokrišņi mitēsies svētdien rīta pusē, taču vietām neliels lietus ir gaidāms arī pēcpusdienas un vakara stundās. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas svētdien pakāpeniski iegriezīsies no rietumu puses. Termometra stabiņš naktī nenoslīdēs zem +15…+20 grādu atzīmes, un dienā gaisa temperatūra daudzviet paaugstināsies līdz +24…+30 grādiem.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē brīžiem uzlīs, taču vairs ne tik stipri un arī ne ilgstoši. Laiks saglabāsies silts, diennakts gaišajās stundās lielākajā Latvijas daļā termometra stabiņš pieturēsies virs +25 grādu atzīmes.

Lasiet arī:  Visa sajūtu gamma kā uz teātra skatuves – mīlestības un attiecību horoskops jūlijam

Lasiet arī: Latvijas vīriešiem zemākais paredzamais mūža ilgums Eiropas Savienībā

youtube icon
Abonēt youtube