Džo Baidens. Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Administrācija/Flickr

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Džo Baidens savas uzstāšanās laikā Vašingtonā nejauši nosaucis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski par “prezidentu Putinu”.

“Tagad es vēlos dot vārdu Ukrainas prezidentam, kuram ir tikpat daudz drosmes, cik apņēmības. Dāmas un kungi, prezidents Putins!” paziņojis ASV vadītājs.

Baidens ātri saprata, ka ir kļūdījies, un nekavējoties piebilda: “Prezidents Putins? Viņš (domāts – Volodimirs Zelenskis) uzvarēs prezidentu Putinu. Es esmu tik koncentrējies uz prezidenta Putina sakaušanu, mums par to ir jāuztraucas.”

Atbildot uz to, Zelenskis pasmējās, sakot: “Es esmu labāks.”

“Jūs esat daudz labāks,” Baidens piekrita.

Vašingtonā 11. jūlijā NATO samita laikā tika parakstīts vēsturisks Ukrainas līgums. Dokuments koordinēs un paātrinās palīdzības sniegšanu Ukrainai. To parakstījusi Eiropas Savienība un 21 valsts.

Tikmēr samita galīgās deklarācijas tekstā, par kuru panākta vienošanās 10. jūlijā, teikts, ka alianses sabiedrotie apņemsies atbalstīt Ukrainu tās ceļā uz NATO. Tiek atzīmēts, ka NATO “varēs nosūtīt Ukrainai uzaicinājumu pievienoties aliansei, kad sabiedrotie piekritīs un nosacījumi būs izpildīti”, vēsta UNIAN.

youtube icon
Abonēt youtube