Jaunās darba nedēļas sākumā Latvijā būs jūtama anticiklona ietekme – laiks būs lielākoties mierīgs. Pirmdien, 15.jūlijā, īslaicīgs lietus gaidāms vien vietām, lokāli pastāva arī neliela iespējamība, ka varētu dārdēt pērkonu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pūtīs lēns vējš, un diennakts gaišajās stundās lielākajā Latvijas daļā termometra stabiņš sasniegs +22…+27 grādu atzīmi, dažviet piekrastes tuvumā būs par kādu grādu vai diviem vēsāk.

Arī otrdien laikapstākļi būs līdzīgi, tikai gaisa temperatūra kļūs arvien augstāka. Nakts stundās termometra stabiņš nenoslīdēs zem +14…+18 grādu atzīmes, bet dienā nu jau gandrīz visā valsts teritorijā gaiss iesils līdz +25…+30 grādiem.

Sinopiķi norāda, ka naktī uz trešdienu Latviju no rietumiem sasniegs nokrišņu zona, kas daudzviet nesīs lietu, kā arī dažviet iespējams sadzirdēsim pērkona dārdoņu. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš, kas dienā pakāpeniski iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem. Nakts uz trešdienu būs īpaši silta, jo minimālā gaisa temperatūra visā valstī būs +18…+22 grādu robežās, kas nozīmē, ka daļā teritorijas gaidāma tropiskā nakts. Arī diena būs silta, gaiss iesils līdz +20…+27 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē laika apstākļi būtiski nemanīsies, mākoņi daždien atnesīs lietu, vienīgi vējš varētu kļūt brāzmaināks. Gaisa temperatūra joprojām dienas laikā lielākajā valsts daļā saglabāsies virs +20 grādi, naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +14 grādiem.

Lasiet arī: VIDEO | Baidens Zelenski nodēvē par «prezidentu Putinu»

Lasiet arī: Eirovīzijas uzvarētājs Nemo iedziedās kopīgu dziesmu ar Laimu Vaikuli

Lasiet arī: Ar uzkodu pret izsalkumu – kā remdēt apetīti veselīgi

Lasiet arī:  Priekšā turbulences zona – ko nesīs Venera Lauvā no 12. jūlija līdz 6. augustam

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: LaiksSilts LaiksVasara

youtube icon
Abonēt youtube