Ekrānšāviņš

Sestdien, 20.jūlijā, Ķemeru vēsturiskajā kūrorta parkā norisināsies Ķemeru svētki. Parkā visas dienas garumā notiks izklaides pasākumi, sportiskas un izzinošas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, būs atvērts amatnieku darinājumu un gardumu tirdziņš. Koncertus uz galvenās svētku skatuves pie Ķemeru ūdenstorņa dienas laikā sniegs vairākas mūzikas grupas, vakarā izskanēs romantiskās mūzikas koncerts “Mīlestības saliņā” un dziedātāja Igo koncerts parka lapenē, svētku noslēgumā – balle, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Svētku tirdziņš

Plkst.12.00-19.00 parkā būs atvērts tirdziņš, kurā varēs iegādāties vietējo amatnieku un mājražotāju darinājumus un gardumus. Tirgotāji piedāvās rotas, lina un vilnas izstrādājumus, adījumus un tamborējumus, koka mājlietas un bērnu rotaļlietas, klūgu pinumus, dizaina traukus, arī bišu un priežu čiekuru produktus, ogas, dārzeņus, garšaugus, dažādus našķus un citas preces.

Izklaide un izzinošas aktivitātes

Plkst.13.00-19.00 ģimenes ar bērniem aicinātas piedalīties radošajās darbnīcās, spēlēt spēles un izpriecāties putu ballītē, ģimenes stafetē atklāt “Ķemeru pērles” un, izstaigājot Ķemeru vēstures celiņu, iepazīt Ķemeru vēsturi.

Plkst.12.00, 15.00, 17.00 gida vadībā notiks bezmaksas ekskursijas pa vēsturisko parku latviešu un angļu valodā, sākums – pie Ķemeru ūdenstorņa.

Koncerti un balle

Svētku laikā vairākās Ķemeru parka vietās skanēs koncerti.

Pie Ķemeru ūdenstorņa plkst.13.00 spēlēs grupa “Vectēva papirosi”, plkst.14.00 – grupa “Crazy Daisy”, plkst.16.00 muzicēs “Mitrohin’s Master Band”, savukārt plkst.18.00 koncertu sniegs “Summer Jazz Trio”.

“Mīlestības saliņu” varēs apmeklēt līdz aptuveni plkst.16.00, kad tur būs atvērta mīlestības vēstuļu darbnīca, bet plkst.19.30 izskanēs romantiskās mūzikas koncerts “Kā toreiz…”, kurā muzicēs solisti Jolanta Strikaite-Lapiņa, Emīls Kivlenieks un Juris Jope.

Svētku vakara daļa sāksies plkst.21.00, kad Ķemeru parka lapenē koncertu sniegs dziedātājs Igo un taustiņinstrumentālists Jānis Strazds. Plkst.22.00-02.00 laipni aicināti uz svētku balli, kurā par muzikālo daļu rūpēsies grupa “Džentlmeņu špagats” un dīdžejs. Būs atvērta kafejnīca.

Fotoorientēšanās piedzīvojums

Ķemeru kūrorta parkā ikvienam būs iespēja piedalīties fotoorientēšanās piedzīvojumā, kurā iekļauti orientēšanās punkti Ķemeru apkārtnē un arī atjautības uzdevumi. Starts orientēšanās piedzīvojumam – no plkst.13.00 līdz plkst.17.00 pēc dalībnieku brīvas izvēles. Plašāka informācija par orientēšanās spēļu norisi: https://ej.uz/kemeri2024

Svētku apmeklējums – bez maksas. Pasākumā tiks fotografēts un filmēts, materiāli var tikt izmantoti publicitātei.

Lasiet arī: Viļānu tirgū kāds vīrietis tirgoja PSRS slavinošas preces

Lasiet arī: Kalniete: Jaunajā Eiropas Parlamenta sasaukumā jāsaglabā nelokāms atbalsts Ukrainai

Lasiet arī: “Venipak” aicina būt uzmanīgiem: Krāpniecība uzņēmuma vārdā

Lasiet arī: Nacionālā Apvienība: LVA reorganizācija ir valsts valodas likvidācija

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

 

Saistītās tēmas: JūrmalaĶemeruko darīt brīvdienāsSVētki

youtube icon
Abonēt youtube