Foto: Pexels/congerdesign

Tuvinieki lūdz ziedot medikamentiem vēža ārstniecībai 19 gadus vecam jaunietim Gabrielam Mutoram no Ogres, kurš jau divus gadus cīnās ar ļaundabīgu audzēju – neiroblastomu. Kopumā pusgada ārstēšanās kursam nepieciešami 444 400 eiro, bet Nacionālais veselības dienests varētu apmaksāt tikai 14 228,72 eiro no nepieciešamās summas.

“Gabriels ir 19 gadus jauns jaunietis no Ogres ar ļoti plašu sirdi, mīl dabu, dzīvniekus, un visvairāk savus tuvākos. Tā vietā, lai apgūtu iecerēto datortehniķa arodu, baudītu bezrūpīgu jaunieša dzīvi un kaltu nākotnes plānus, jau divus gadus puisis cīnās ar ļaundabīgu audzēju – neiroblastomu, kas attīstījusies muguras vidusdaļā. Audzējs saliecis jaunā puiša muguru, samazinot ķemeņa garumu par sešiem centimetriem, radot stipras sāpes un kustību traucējumus līdz pat tam, ka pārvietošanās pa māju kļuva apgrūtinoša. Slimības dēļ Gabrielam diemžēl nācās pārtraukt mācības un sākt intensīvi ārstēties,” liecina informācija portālā Ziedot.lv.

Gabriels pārcieta desmit ķīmijterapijas un 20 staru terapijas, kā arī operāciju.

“Ārstēšana bija veiksmīga un deva cerību, ka audzējs ir uzveikts. Gabriels atkal varēja atsākt mācības. Kad likās, ka ļaunais murgs ir aiz muguras un sākusies normāla dzīve, audzējs atgiezās vēl agresīvāks, izplatoties pa visu krūškurvi un nospiežot kāju nervus. Lai nepiedzīvotu kāju paralīzi, tika veikta operācija, kas atbrīvoja nospiestos nervus. Operācija bija veiksmīga un Gabriels atkal var staigāt!” vēsta Ziedot.lv.

Taču cīņa ar audzēju jāturpina. Ārstu konsīlijs ir nozīmējis imūnterapiju ar “Dinutuximab beta”, kas slimību var apturēt, taču zāles nav valsts apmaksātas un ir ļoti dārgas. Viena deva maksā 88 880 eiro, to ievada desmit dienu laikā. Kopā nepieciešamas piecas šādas devas, kas jāievada ik pēc 35 dienām. Kopā nepieciešamā summa pusgada ārstēšanās kursam ir milzīga –  444 400 eiro! Taču šoks par zāļu izmaksām nav salauzis Gabriela vēlmi dzīvot un cīnīties, piepildīt savus sapņus, dzīvot kopā ar saviem tuvajiem, mīļajiem un nodzīvot dzīvi līdz sirmam vecumam.

Ir iesniegts pieteikums Nacionālajam veselības dienestam individuālai zāļu kompensācijai, kas pozitīvā gadījumā apmaksās tikai nelielu daļu no nepieciešamās summas – 14 228,72 eiro, bet atbilde vēl jāgaida. Iesniegts  iesniegums arī Veselības ministrijai.

Lasiet arī: Vāc parakstus par TikTok bloķēšanu Latvijā

Lasiet arī:  Nedēļas horoskops: 19. – 25. jūlijs

Lasiet arī: Latvijas vīriešiem zemākais paredzamais mūža ilgums Eiropas Savienībā

Lasiet arī: Šī nedēļa aizritēs ar patīkami siltu laiku, bet brīžiem līs

Lasiet arī: Eirovīzijas uzvarētājs Nemo iedziedās kopīgu dziesmu ar Laimu Vaikuli

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube