Publicitātes foto

Grupa “Drošais ceļš” (“Apvedceļš”) laidusi klajā jaunu singlu “Ceļš nav skrejceļš”, aicinot cilvēkus būt atbildīgiem pie auto stūres un neapdraudēt sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Singls tapis sadarbībā ar VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD), satiksmes drošības kampaņas “Ceļš nav skrejceļš” ietvaros. Tās mērķis ir veicināt drošu dalību ceļu satiksmē, mudinot autovadītājus atturēties no agresīva braukšanas stila, bīstamas apdzīšanas un ātruma pārsniegšanas, kas izraisa ceļu satiksmes negadījumus ar smagām un pat letālām sekām.

Dziesma vēstī par agresīvu braucēju, kura nerēķināšanās ar noteikumiem un apkārtējiem noved pie traģēdijas. Videoklipa galvenais varonis piedzīvo nedienas bārā, kam seko gluži reālas ainas no notikušām avārijām.

Videoklipu filmējis pieredzējušais kino, operas un teātra režisors Aiks Karapetjans, kura režisētie darbi vairākkārt nominēti un apbalvoti ar valsts mēroga godalgām.

“Agresija vairo agresiju, kas uz ceļa ir īpaši bīstami. Tas var būt tikai laika jautājums, kad agresīvas braukšanas rezultātā kāds var salauzt ne tikai savu, bet arī citu cilvēku likteņus. Neslēpsim, ka arī mums ir rūgta pieredze ar pārgalvību pie stūres. Nākas atzīt, ka dažkāt tikai reāls negadījums var piespiest pārdomāt un mainīt savu braukšanas manieri. Šovasar ar vēstījumu, lai ceļš nebeidzas grāvmalā, esam laiduši klajā tematisku singlu par agresīvas braukšanas sekām un esam gatavi runāt par agresīvas braukšanas problemātiku tā, kā to protam vislabāk, – ar dziesmu! Ceram, ka raisīsies diskusija par šo tēmu, ļaujot cilvēkiem paskatīties uz agresijas izpausmēm no jauna skatu punkta,” saka grupas “Drošais ceļš” līderis Jānis Krūmiņš.

Šovasar grupa kā “Drošais ceļš” papildus klausītāju jau iecienītajam “Apvedceļa” repertuāram izpildīs arī jaunas dziesmas, kas veltītas ceļu satiksmes drošības tēmai.

Lasiet arī: FOTO: Uzņem jaunu pašmāju komēdijseriālu par TV industrijas aizkulisēm

Lasiet arī: Vāc parakstus par TikTok bloķēšanu Latvijā

Lasiet arī:  Liktenīgas tikšanās – ko sola Marss Dvīņos no  21. jūlija līdz 5. septembrim

youtube icon
Abonēt youtube