Publicitātes foto

Kas gan ir kārtīga latvieša maltīte bez dillēm! Pasākumu vadītājs, dziedātājs Roberto Meloni, kas Latvijā pavadījis jau daudzus gadus, viesos uzņem draugus no Brazīlijas un Korejas. Viņš dodas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un kārtīgā itāļu garā gatavo svaigu pastu no miltiem, olām un mannas ar mērcīti labākajās latviešu tradīcijās – bagātīgi aizdarītu ar dillēm. 

“Īsti neesmu baigais pavārs,” atzīst Roberto Meloni, “tāpēc draugiem un radiem gatavot sanāk reti. Reizēm kādus foršus salātus ar kaltētiem tomātiem, kaperiem un tunci vai pastu ar Boloņas vai pesto mērci. Toties pats sev esmu galvenais šefpavārs!”

Tā kā gatavošana nav Roberto prioritāte, pēc plāna viņš parasti pērk “ilgtermiņa” produktus, piemēram, olīveļļu un balzametiķi. Tāpat viņš seko līdzi atlaižu piedāvājumam un nekautrējas pirkt produktus par īpaši izdevīgām cenām.

“Viena lieta, ko esmu iemācījies, – neiet uz veikalu, ja esmu izsalcis, tad varu ielikt ratiņos pusi veikala!” atklāj Roberto.

Kādu maltīti izvēlēties – to Roberto izlemj pēc sajūtas, dienas darbu grafika un reizēm arī nejaušības. Ja ierauga kādu vietu ar garšīgu piedāvājumu, kur var labi un lēti paēst, – viņš iet tur. Roberto noteikti var pievilināt ar viņa mīļākajiem ēdieniem – pastu un frikadeļu zupu.

Pasta ar krēmīgo diļļu mērci

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 50 minūtes + 1 stunda pastas mīklai ledusskapī, ja pastu gatavo pats; 20 minūtes, ja izmanto pirkto pastu

Izmaksas kopā: 5,04 eiro

Cena par porciju: 1,26 eiro

Nepieciešams:

Pastai:

300 g kviešu miltu Rimi Smart  + mīcīšanai pēc nepieciešamības;

100 g mannas Rimi;

10 g smalkā jūras sāls Rimi;

4 kūtī dētas vistu olas Rimi;

1,5 tējkarotes eļļas;

ūdens pēc nepieciešamības.

Mērcei:

100 g diļļu;

100 g pētersīļu;

80 g sarīvēta cietā siera Rimi;

1 citrons;

3 ķiploka daiviņas.

Pagatavošana:

Visu mīklai nepieciešamo virtuves kombainā samal viendabīgā, cietā masā. Tad liec uz galda un izmīci, pievieno miltus, ja nepieciešams. Mīklai jābūt tādai, lai nelīp pie pirkstiem, un pacietai. Ietin mīklas klucīti pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz stundu. Pēc tam sagriez gabaliņos un izrullē. Pastas gabalu var veidot pēc sirds patikas – sadalīt garos vai īsos, plānos vai biezos gabaliņos, atstāt plāksnēs vai savelt bumbiņās, vai arī izmantot pastas mašīnu. Gatavus makaronus viegli, viegli apviļā miltainām rokām un liec vārīties lielā katlā verdošā ūdenī, kam pievienota krietna šķipsna sāls. Atšķirībā no iepakojumos nopērkamās pastas svaigi pagatavota jāvāra vien 2–3 minūtes.

Pannā ielej eļļu, apcep citrona mizu, pievieno ķiploku, zaļumus un nedaudz pasutini. Pielej nedaudz verdoša ūdens – var pasmelt no pastai domātā katla. Vēro, lai zaļumi nezaudē spilgto krāsu. Visu sablendē, pieliec sāli, eļļu, sieru un samaisi ar izvārīto pastu. Pirms pasniegšanas uzkaisi nedaudz siera.

Lasiet arī: FOTO | Uzņem jaunu pašmāju seriālu par kādas picērijas filiāli un tās darbiniekiem

Lasiet arī: Vāc parakstus par TikTok bloķēšanu Latvijā

Lasiet arī:  Liktenīgas tikšanās – ko sola Marss Dvīņos no  21. jūlija līdz 5. septembrim

Lasiet arī:  440 000 eiro, lai uzveiktu vēzi – aicina ziedot 19 gadus vecam jaunietim no Ogres

Lasiet arī: Godinot Baltijas ceļa 35. gadadienu, siguldietis sola noskriet  678 kilometrus

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube