Foto: Pixabay/LC-click

Vasara rit pilnā plaukumā, un, ja vēl neesi paspējis, ir īstais laiks baudīt piknika burvību dabā kopā ar tuvākajiem. Šajā sezonā neiztrūkstoša piknika sastāvdaļa ir mellenes – dabas velte, kas piedāvā svaigumu un iespēju bagātināt ēdienkarti ar daudzveidīgiem un gardiem ēdieniem. Ja tavā dārzā vai tirgū ir pieejamas svaigas mellenes, steidz tās iekļaut savā piknika ēdienkartē! 

Šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka piecus interesantus veidus, kā papildināt savus mīļākos ēdienus ar sulīgajām mellenēm.

Grilēts lasis ar melleņu zostīti ir izcils ēdiens, kas apvieno sulīgo zivs gaļu ar saldskābām melleņu notīm. Grilē lasi kā parasti, taču šoreiz pasniedz ar paštaisītu melleņu mērcīti. Tās pagatavošanai būs nepieciešamas vien četras sastāvdaļas: melleņu, cukura un etiķa masu vāri uz vidējas uguns, līdz tā sabiezē, bet, lai padarītu konsistenci krēmīgāku, pievieno sviestu. Šāda mērce lasim piešķirs vēl nebijušu svaigumu.

Vieglie un atsvaidzinošie lapu salāti ar mellenēm ir ideāls papildinājums jebkuram piknikam. Jaukto salātu lapām pievieno sagrieztus tomātus, gurķus, fetas sieru un sauju melleņu. “Nebaidies eksperimentēt un pievienot mellenes ikdienišķiem salātiem. Īpaši gardi tos var pagatavot ar medus un sinepju mērci. Pievieno arī riekstus, tie salātiem dos ne vien patīkamu garšu, bet arī tekstūru,” iedrošina Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis.

Piknikam grūti iedomāties labāku pavadoni par atsvaidzinošu kombuču – īpaši, ja to papildina mellenes. Gatavai kombučai pievieno saspiestas mellenes, tējkaroti kanēļa un dažas piparmētru lapiņas. Pēc tam ļauj tai fermentēties diennakti. Sastāvdaļas dzērienam piešķirs unikālu saldskābu garšas aromātu, kas lieliski papildinās piknika ēdienu dažādību. Izbaudi šo dzirkstošo dzērienu brīvdabas maltītes laikā un padari savu pikniku vēl veselīgāku un baudāmāku!

Piknika desertu galdu lieliski papildinās atvēsinošā melleņu zupa ar saldējumu. “Piknika deserts var būt ne tikai garšīgs, bet arī viegli pagatavojams,” stāsta Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis. “Svaigā melleņu zupa ar saldējumu ir lielisks piemērs tam, kā vienkāršas sastāvdaļas var radīt neaizmirstamu garšas piedzīvojumu.” Zupas pagatavošanai nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas – sablendētas mellenes ar cukuru, nedaudz ūdens un citronu sula. Iegūtajai masai pievieno iecienītāko saldējumu un dekorē ar svaigām piparmētrām, lai deserts izskatītos tikpat labi, kā garšo.

Krēmīgais meža melleņu čia pudiņš ir garšīga un veselīga uzkoda, deserts vai viegla maltīte. Banāns, dateles un mandeļu piens nodrošina saldumu un krēmīgumu, savukārt meža mellenes piešķir piesātinātu krāsu un bagātīgu garšu. Pagatavošana aizņems tikai 15 minūtes, taču gatavo pudiņu ieteicams atstāt ledusskapī vismaz četras stundas. Šis pudiņš ir ne tikai gards, bet arī pilns vērtīgām sastāvdaļām un iederēsies uz ikviena piknika galda.

Lasiet arī: «Rēķinājos, bet nebiju gatavs,» – Annas Jansones dzīvesbiedrs komentē jaunākās ziņas par pazudušo sievu

Lasiet arī: BIOR: Latvijā strauji izplatās jauns Covid-19 variants

Lasiet arī: Aicina demontēt vēl astoņus komunisma un Krievijas imperiālisma simbolus Rīgā

Lasiet arī:  No pāra seriālā līdz attiecībām dzīvē – dienesta romāni kino industrijā 

Lasiet arī:  Atbalsta 9,6 miljonu eiro piešķiršanu par jau veiktajiem Rail Baltica būvdarbiem

Lasiet arī: Atgriešanās pie bijušā – ko retrogrādais Merkurs sola augustam

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube