Foto: Ekrānšāviņš

Naktī uz svētdienu virs Polijas sāka veidoties jauns un ļoti aktīvs ciklons, kas, virzoties uz ziemeļaustrumiem, strauji pieņēmās spēkā un svētdien dienā jau sāka noteikt laika apstākļus arī Latvijā, vispirms nesot lietu, bet svētdienas vakarā arī sāka pastiprināties vējš,  informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Kopš brīža, kad nokrišņu zona sasniedza Latvijas teritoriju (svētdien dienas vidū Baltijas jūras piekrasti), līdz plkst. 6:00 visvairāk lietus ir bijis Kalnciema novērojumu stacijā, tur līdz plkst. 6:00 nolijuši 186 mm jeb litri ūdens uz vienu kvadrātmetru. Tas divkārtēji pārsniedz jūlija mēneša normu (88,5 mm). Arī Dobelē nokrišņu daudzums ir pārsniedzis 100 mm (109 mm), savukārt Rīgas LU novērojumu stacijā reģistrēti 92 mm nokrišņu (ap 115% no mēneša normas).

Ievērojami mazāk ir lijis valsts austrumu rajonos, nepārsniedzot pat 25 mm. Maksimālais nokrišņu daudzums vienā stundā arī nolija Kalnciemā – 26,9 mm (stundā starp plkst. 23:00-24:00 (28.07.2024.)).

Stiprākās ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas nakts gaitā fiksētas Rīgas LU novērojumu stacijā, kur tās pirmdien no rīta starp plkst. 4:00 un 5:00 sasniedza 27 m/s. Virs 25 m/s vēja brāzmas bija arī Daugavgrīvas un Dobeles novērojumu stacijās.

Rīgas līča dienvidos (Rīgā, Jūrmalā) tiek novēroti vējuzplūdi, arī upēs lietavu dēļ pēdējo 24 stundu laikā ūdens līmenis cēlies: vislielākais ūdens līmeņa kāpums novērots Daugavas un Lielupes lejtecēs un Zemgales upēs, vietām par 60-82 cm (visvairāk Jelgavas novērojumu stacijā). Ūdens līmeņa kāpums upēs turpināsies gan šodien, gan arī otrdien.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 26. jūlijs – 1. augusts

Lasiet arī: Parīzē aiztur krievu pavāru, kas plānojis provokācijas Olimpisko spēļu atklāšanā  

Lasiet arī:  VIDEO | Edvarda Strazdiņa TikTok joks pārvērties par pieprasītu vasaras hitu

Lasiet arī:  Aiztur piecas personas par iespējamu sagatavošanos augsta ranga VP amatpersonas nogalināšanai 

Lasiet arī: Pamela Andersone, Stīvens Tailers un citas slavenības, kurām bija atklāts hepatīts  

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube