Foto: Rīta kafija

Šobrīd Latvijas teritoriju no dienvidrietumiem šķērso aktīvs ciklons. Valstī gaidāms ilgstošs un stiprs lietus, bet Latvijas centrālajos rajonos pastāv augsta ļoti intensīvu un pat ekstremālu nokrišņu varbūtība, vietām gaidāms arī pērkona negaiss. Lietus turpināsies līdz pat pirmdienas, 29. jūlija, vakaram, tomēr visintensīvākie nokrišņi sagaidāmi tieši naktī uz pirmdienu un pirmdien no rīta. Ilgstošo un stipro nokrišņu ietekmē applūdīs zemākās vietas. Sāks paaugstināties ūdens līmenis upēs, tuvākajās dienās applūdīs upju palienes Latvijas centrālajos rajonos, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ciklona ietekmē ievērojami pastiprināsies ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, kas pirmdien nakts pirmajā pusē daudzviet brāzmās sasniegs dzeltenās pakāpes brīdinājumu jeb 20-24 m/s. Vējam paliekot ar vien stiprākam, nakts vidū valsts centrālajos rajonos un jūras piekrastē tiks sasniegta attiecīgi oranžā brīdinājuma pakāpe. Savukārt Rīgas līča dienvidu piekrastes rajonos, tostarp arī Rīgā, gaidāmas pat ekstremāli stipras vēja brāzmas – šeit ir izplatīts sarkanās pakāpes brīdinājums!

Sagaidāms, ka lūzīs koki un to zari. attiecīgi tiks apgrūtināta pārvietošanās, kā arī iespējami elektroapgādes un komunikāciju traucējumi.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 26. jūlijs – 1. augusts

Lasiet arī: Parīzē aiztur krievu pavāru, kas plānojis provokācijas Olimpisko spēļu atklāšanā  

Lasiet arī:  VIDEO | Edvarda Strazdiņa TikTok joks pārvērties par pieprasītu vasaras hitu

Lasiet arī:  Aiztur piecas personas par iespējamu sagatavošanos augsta ranga VP amatpersonas nogalināšanai 

Lasiet arī: Pamela Andersone, Stīvens Tailers un citas slavenības, kurām bija atklāts hepatīts  

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube