Foto: X @Džuris

“Ai, sviests… Ne tikai ziņās, bet arī papīros tas Kalnciema pagasts… It kā sīkums un nesvarīgi, bet kaut kā stulbi liekas… sāpe par tādu vienaldzības un bezrūpības piegaršu. Ja nevar pat vietu korekti piefiksēt, tad ko gaidīt no pārējo faktu noskaidrošanas,” vietnē X ierakstījis pazudušās Annas Jansones vīrs Juris Evertovskis. Viņš sarūgtināts, ka Kalnciema pagasts minēts kā vieta, kur, iespējams, atrastas viņa rudenī pazudušās dzīvesbiedres mirstīgās atliekas.

“Nu nav te Kalnciema pagasts… Bezadreses izsaukumus laikam dispečeri piereģistrē pie tuvākās adreses, kas šeit sanāca Kaļķī, Kalnciema pagastā… bet tāda īpatnība taču nenozīmē, ka faktiskā vieta pārceļas. Nav pat uz robežas, kļūda par pusotru kilometru,” vietnē X norāda Evertovskis.

“Vakar vakarā uzrakstīju par šo faktu procesa virzītājam… Ne pieteikumu vai iesniegumu. Vienkārši epastu. Ja viņiem nav vienalga, tad noteikti varēs paskatīties savos materiālos fiksēto vietu un precizēt pagastu. Tādam precizējumam nebūtu nepieciešams iesnieguma pamats…” sociālajā tīklā atklāj Evertovskis.

“No tā visa haosa, kas darījās galvā, tobrīd tā īsti spēju noformulēt tikai vienu tēzi, kas varbūt pat nav būtiskākais… vēsts ir, ka nav patiesa presē citētā informācija, ka vietai nevarēja piekļūt vai pat ka tajā pašā bijis ūdens. Parādījām, ka tas ir parasts, neapplūstošs mežs,” uzsver Evertovskis.

“Mēs paši ar saviem resursiem tik tālu vēl nespējām tikt… Bet VP [Valsts policija] organizētās grupas… cik zinu, izlaida nesaprotamu iemeslu dēļ. Varbūt likās mazticami, varbūt vienkārši kāda nesaprašanās, bet, cik nu zinu, palika starp diviem nosegtajiem gabaliem dažsimt metru josla…” par meklēšanu stāsta Evertovskis.

Tāpat viņš sociālā tīkla X lietotājiem atklājis, kā atzīmēta dzīvesbiedres Annas vārda diena 26. jūlijā. “Mammai vārda dienā vajagot balonu… Labi, piekrītu. Aizbraucām tur, kur katru gadu citā vasaras datumā mamma viena brauca meitai gādāt pārsteigumu — balonu ar cipariņu. Šoreiz sagādājām mammai,” raksta Evertovskis, publiskojot bildi ar balonu baltas dūjas formā.

“Vēl mums ir svecīte un mammas mīļākā kūka… Es nezinu, kā pareizi pieminēt šādus brīžus, kā rīkoties, ko runāt, kur apsēsties, kurā brīdī, cik ilgi… es tikai saprotu, ka es to noteikti izdarīšu nepareizi…” tā Annās – 26. jūlijā – vietnē X ierakstījis Evertovskis.\

Jau vēstīts, ka Valsts policija saņēmusi informāciju par atrastām cilvēka mirstīgajām atliekām un mantām, kas pēc pazīmēm, iespējams, atbilst novembrī pazudušās Annas Jansones aprakstam.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas, nozīmētas ekspertīzes, lai identificētu, ka atrasta tiešām Jansone, vietnē X informē Valsts policija.

Mirstīgās atliekas atrastas Kalnciema pagastā vien pāris kilometru attālumā no vietas, kur pērn novembrī atrada automašīnu ar mirušo Annas bērniņu. Apvidus iepriekš bija pārmeklēts, bet konkrētajai vietai masveida meklēšanas pasākumu laikā nebija fiziski iespējams piekļūt, jo tur bija ūdens, ziņoja lsm.

“Diemžēl, diemžēl… Jāsaka, ka Anna ir gājusi bojā. Diemžēl… Jā, nav pilnīgi 100%. Jā, DNS ekspertīze vēl būs. Un pie viņas mani neielaida. Bet… tā godīgi, šaubām pamata īsti nav… nolādēts… cūcība… es rēķinājos, bet nebiju gatavs,” tā iepriekš  vietnē X ierakstījis Juris Evertovskis, reaģējot uz informāciju, ka, iespējams, atrastas rudenī pazudušās māmiņas mirstīgās atliekas.

“Paldies visiem par atbalstu un palīdzību visā šajā periodā… un, piedodiet, ja jutīšu vajadzību te tuvākajā laikā vēl šo un to izrunāt par lietu un citādi… man reizēm prasās rakstiski un netēmējot individuāli, bet vienkārši… kā šeit. Un vēl. Nezinu, vai man būs enerģija un laiks par šo cīnīties… bet būšu pateicīgs, ja jūs (un īpaši žurnālisti) neļausiet policijai atslābt un pateikt “atradās, lieta atrisināta, ko nu vairs”, bet palīdzēsiet izspiest, lai pēc iespējas vairāk noskaidro, kas īsti noticis,” vietnē X rakstījis Evertovskis.

Kā zināms, 2023. gada 1.novembrī Valsts policija saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989.gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas meitu – 2023.gadā dzimušo Luīzi Evertovsku. Nākamajā dienā, 2.novembrī, īstenojot mērķtiecīgus meklēšanas pasākumus, Valsts policijas darbinieki mežā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā diemžēl tika konstatēts miris meklēšanā izsludinātais zīdainis. Valsts policija ir saņēmusi ekspertu atzinumu par zīdaiņa nāves iemeslu un konstatēts, ka bērns miris 1.novembrī no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma, vardarbības pazīmes nav konstatētas, kā arī organismā nav konstatētas ķīmisku vielu paliekas.

Lasiet arī: Uzlādējies pirms rudens – ķīniešu horoskops augustam

Lasiet arī: Vētrā stipri cietusi Zemgales reģionālā arhīva ēka; samirkuši vērtīgi dokumenti

Lasiet arī:  Jau otro reizi pamatīgi izpostīts un uz nenoteiktu laiku slēgts dabas parks Tērvetē

Lasiet arī:  «Tas ir tikai ievads!» – brīdina latviešu astrologs, komentējot aizvadīto ciklonu

Lasiet arī:  No dārza līdz burciņai: praktiski produktu uzglabāšanas padomi ziemai

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube