Foto: Rīta kafija

Ciklons, kas jau svētdienas vakarpusē lika manīt par savu ietekmi, pastiprinoties vējam un ilgstoši saglabājoties dažviet pat ekstremāli stipriem nokrišņiem, virzās tālāk uz austrumiem un vairs tik drastiski neietekmēs laika apstākļus Latvijā. Atlikušajā nedēļā palaikam uzlīs, bet nokrišņi vairs nebūs tik intensīvi, vējš pavājināsies un brīžiem uzspīdēs arī saule.

No pirmdienas, 29. jūlija, izsludināts brīdinājums par paaugstinātu ūdens līmeni vairākās Latvijas upēs, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdien, 30. jūlijā, ciklona ietekme pakāpeniski mazināsies, tomēr vēl valsts austrumu daļā tā joprojām būs jūtama – brīžiem gaidāms lietus, vietām tas būs stiprs, gaidāma arī pērkona dārdoņa. Turpinās pūst mērens līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas līča piekrastē būs brāzmains. Gaiss iesils līdz +19..+22 grādiem.

No nedēļas vidus atmosfēras spiediens atkal nedaudz paaugstināsies, tādēļ debesis biežāk skaidrosies, brīžiem uzlīs, taču nokrišņi nebūt nebūs tik intensīvi kā nedēļas sākumā, ja nu vienīgi lokāli neizaugs kāds negaisa mākonis.

Pierims arī vējš un lielākoties tas pūtīs lēni līdz mēreni no rietumu puses. Arī gaisa temperatūra būtiski nemainīsies, naktīs gaisam atdziestot līdz +11…+18 grādiem un dienās iesilstot līdz +20…+24 grādiem.

Brīvdienās laika apstākļi sagaidāmi līdzīgi kā nedēļas vidū. Sestdien un svētdien lielākajā daļā. Gaisa temperatūra būtiski nepaaugstināsies – naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +12 grādu atzīmi, bet dienās nepakāpsies virs +23 grādiem.

Vairāk foto un video ar ciklona postījumiem visā Latvijā skaties ŠEIT un ŠEIT

Vairāk foto un video par ciklona postījumiem Jelgavā skaties ŠEIT.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 26. jūlijs – 1. augusts

Lasiet arī: FOTO & VIDEO | Venēcijas ainas Latvijā – soctīklos dalās ar ciklona postījumiem

Lasiet arī:  FOTO & VIDEO | Nakts laikā Jelgavas novadā nolijusi ceturtā daļa gada normas

Lasiet arī:  VIDEO | Ainars Bumbieris savā dzimšanas dienā klausītājiem dāvina jaunu dziesmu

Lasiet arī: FOTO | Kurpnieks un Daugaviņš sāk filmēties Nelūgto viesu trešajā sezonā

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube