Foto: Ekrānšāviņš

Šī gada 28. jūlijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirknis saņēma informāciju, ka Daugavpilī no kāda autoservisa ir nozagtas divas automašīnas. Kā noskaidrots izmeklēšanā, persona, kas ielauzās autoservisā ir 2010.gadā dzimis jaunietis, kurš iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem.

Jaunietis ar zagto automašīnu centās bēgt no policijas, vietām sasniedzot 162 km/h, bet viņu izdevās aizturēt un saistībā ar notikušo ir uzsākts viens kriminālprocess un trīs administratīvā pārkāpuma procesi, informē Valsts policija.

Valsts policija, 28.jūlija pēcpusdienā saņemot informāciju par notikušo noziedzīgo nodarījumu – divu automašīnu zādzību, uzreiz uzsāka kriminālprocesu, kā arī iespējamā vainīgā meklēšanu.

Sākotnējā informācija liecina, ka noziegumu paveicis kāds jaunietis, kurš iekļuva autoservisā un nozaga automašīnu “Toyota Yaris”. Tālu gan jaunietis ar to netika, jo automašīnai pārdūra riepu, tāpēc atkārtoti atgriezās autoservisā un nozaga otru mašīnu “Citroen C5”.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirknis saņēma informāciju no Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas, ka pašvaldības kamerās ir fiksēts kā jaunietis ar nozagto automašīnu “Citroen C5” virzās pāri Vienības tiltam. Saņemtā informācija ļāva policijas darbiniekiem operatīvi reaģēt. Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas jaunieti ar nozagto automašīnu pārtvēra Daugavpilī, Lielās ielas virzienā no Komunālās ielas uz Sēlijas ielas pusi. Likumsargi nekavējoties reaģēja un lika apturēt transportlīdzekli. Jaunietis nepakļāvās policijas darbinieku prasībām un centās bēgt.

Vienu brīdi vietā, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90 km/h, jaunietis, kuram nav nedz sasniegts vecums, nedz iegūtas autovadīšanas tiesības, brauca ar ātrumu 162 km/h. Policija pārkāpēju aizturēja un konstatētāja, ka mašīnā atradās arī 2006.gadā dzimis jaunietis.

Abas automašīnas Valsts policijas amatpersonas nodevušas atpakaļ.

Par šo notikumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas, proti, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat ir uzsākts arī administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 28. panta pirmās daļas 4. punkta, proti, aizliegts vadīt transportlīdzekli, ja vadītājam nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesību un 51. panta sestās daļas 1. punkta par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas), piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecdesmit sešām (280,00 eiro) līdz simt četrpadsmit (70,00 eiro) naudas soda vienībām.

Lasiet arī: Uzlādējies pirms rudens – ķīniešu horoskops augustam

Lasiet arī: VIDEO | Lielupe ienāk Jelgavā – kā izskatījies dienu pēc postošās vētras

Lasiet arī: Rīgā joprojām lūst vētras skartie koki; aicina neapmeklēt parkus un kapsētas

Lasiet arī:  «Tas ir tikai ievads!» – brīdina latviešu astrologs, komentējot aizvadīto ciklonu

Lasiet arī:  60% atvaļinājumu Latvijā nepārsniedz vienu nedēļu

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: DaugavpilsValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube