Foto: Rīga/Flickr

Turpinot lielās vasaras vētras seku likvidēšanu, Rīgas pašvaldības dienesti un uzņēmumi patlaban visus spēkus velta dažādu bīstamu situāciju novēršanai – zāģējot kokus un zarus, bet jau tuvākajā laikā aktīvi sāksies pilsētas sakopšana. Rīdziniekiem jau no piektdienas būs iespēja divās vietās galvaspilsētā nogādāt vētras izgāztos kokus, nolauztos zarus un lapas, kā arī pašvaldība apzinās privātmāju īpašniekus, kam nepieciešama palīdzība stihijas radīto postījumu novēršanā un piedāvās individuālus risinājumus.

“Ciklons “Kirstija” ir pamatīgi postījis mūsu pilsētu, tūkstošiem vētras izgāztu, aizlauztu koku un nolūzušu zaru ir gan pašvaldības, gan privātās teritorijās. Darba vēl ir daudz, lai visu sakoptu un tas noteikti prasīs vairākas nedēļas. Prioritāri tagad novēršam bīstamību – likvidējam vaļīgos un aizlauztos kokus ielās, parkos un kapsētās, novācam kokus no komunikācijām un ēkām, palīdzam atjaunot elektrības pieslēgumus iedzīvotājiem. Pēc bīstamības novēršanas nekavējoties visus resursus novirzīsim galvaspilsētas sakopšanai – koku, zaru un lapu izvešanai, piedāvājot rīdziniekiem gan vietas, kur visu aizvest pašu spēkiem, gan individuālus risinājumus tiem iedzīvotājiem, kuriem nav iespēju vai līdzekļu tikt galā ar vētras sekām savās teritorijās,” uzsver Rīgas mēra pienākumu izpildītājs, vicemērs Edvards Ratnieks.

“Daudzas vietas pilsētā vēl ir bīstamas un ir attiecīgi norobežotas. Aicinu iedzīvotājus ievērot brīdinājumus un neapmeklēt šīs vietas, tāpat neplēst nost ierobežojošās lentas,” norāda Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes vadītājs Gints Reinsons.

Jau no piektdienas, 2. augusta, iedzīvotājiem būs iespēja vētras radītos bioatkritumus (zarus, lapas), kā arī lielos zarus un stumbrus pašu spēkiem nogādāt divās savākšanas vietās – Uzvaras bulvārī 16a un Mežaparkā – Siguldas prospektā 12. Nepieciešamības gadījumā izveidots vēl papildu pieņemšanas punktus. Laukumos būs pašvaldības darbinieki, kas koordinēs atvestā sašķirošanu. Cita veida atkritumus uz šīm vietām vest aizliegts.

Savukārt iedzīvotāji, kuriem nepieciešama palīdzība vētras seku likvidēšanā, piemēram, lieli koki nogāzušies privātmāju pagalmos vai dārzos, bet nav šādu iespēju vai līdzekļu, aicināti pieteikties un sniegt informāciju Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centram pa tālruni 80000800 vai epastā aic@riga.lv. Katram gadījumam tiks piedāvāts individuāls risinājums.

Ja iedzīvotāji vēlas paātrināt savu privāto teritoriju sakopšanu, iespējams sazināties ar savu atkritumu apsaimniekotāju un pieteikt liegabarīta atkritumu izvešanu. Tas ir maksas pakalpojums, katram apsaimniekotājam ir savs piedāvājums un cenas, informē Rīgas dome.

Vairāk foto un video ar ciklona postījumiem visā Latvijā skaties ŠEIT un ŠEIT

Vairāk foto un video par ciklona postījumiem Jelgavā skaties ŠEIT.

Lasiet arī:  No mušām uzpūsti ziloņi un citi pārspīlējumi – mīlestības un attiecību horoskops augustam

Lasiet arī:  VIDEO | Dons izdod devīto studijas albumu un aicina uz tikšanos Daugavas stadionā

Lasiet arī: «Vēmiens nāk!» – soctīklos neizpratnē par VVC rosinājumu latviskot koučingu

Lasiet arī:  TV šovā atgriezīsies Agritas Bindres ģimene, kas savulaik nopelta sunīša Mailo dēļ

Lasiet arī:  FOTO | Unikālā operācijā Latvijā daļu bērna galvaskausa aizstāj ar 3D izdrukātu mākslīgo kaulu

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: CiklonsKristijaLietusPlūdipostījumiRīgaVētra

youtube icon
Abonēt youtube