Foto: Pexels/Andrea Piacquadio

“Ja redzat, ka kāds publiskā vietā demonstratīvi klausās putinu, izsauciet policiju!” vietnē X ierakstījusi sabiedriskā aktīviste Liāna Langa, publiskojot foto no Pļavnieku veikala. Fotogrāfijā attēlota sieviete ar telefonu rokās, kura ekrānā redzams Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Minētais Langas ieraksts izraisījis neviennozīmīgu reakciju sociālā tīkla lietotāju vidū, vairākumam nepiekrītot Liānas Langas aicinājumam.

“Nevajag. Es rindās stāvot diezgan bieži skrollēju Tviteri un man patīk paskatīties Solovjova ārdīšanos, kad atkal kaut kas neiet. Arī Putina izteikumus (tik nav viņu īpaši daudz). Par ko policiju?” tā Langas ieteikumu komentējis kāds X lietotājs. Langa gan oponējusi: “Vajag. Nevienam veikalā rindā nav jāklausās putlers vai solvjovs, tā ir publiskā telpa. Izklaidējies mājās.”

Kāds cits X lietotājs pārmet: “Mazos ,,gariņus” Jūs ķerat, bet kad “Olainfarm” un citi visādi darboņi joprojām no faš. RU iegūst miljonus asinsnaudu, par to Jūsu propagandas kanāls klusē! Arī es mājā reizēm klausos Putinu, lai zinātu ko viņš atkal sarunājis!”

Kāds turpretī norādījis, ka pašā policijā arī ir tādi, kuri klausās Putina runas: “Viena bēda, policijā ar daudzi klausās Putleru!”

Ne visi domā, ka ieteikums – saukt policiju šādos gadījumos – darbotos un vienmēr  būtu pamatots. “Ja atvēršu dokumentāla rakstura video youtubē un tur būs izgriezumi no putina intervijām – man uzreiz pēc tavas loģikas čavenieks, kājas plati un rokas aiz muguras? Atslābsti biš, saprotu ka Pļavnieki un gan jau, ka tā sieviete skatās propogandas sūdu, bet vai to 100% zini?” Liānai Lamgai iesaka X lietotājs megoyo.

“Es saprotu, ka esošais IQ līmenis jau sen jums neļauj adekvāti domāt, bet nav bijusi kaut viena doma, ka viņa skatās tiktoku/reels, kur kārtējo reizi apsmej Putleru un visu, ko viņš dara?” piebilst vēl kāds.

“Vai rietumu pasaulē vēl pastāv vārda brīvība? Jo tas, par ko jūs iestājaties, ir cenzūra. Šāds uzstādījums ne ar ko neatšķiras no PSRS laikiem, tikai šoreiz jūsu viedoklis ir tas “pareizais”,” tā raksta X lietotājs “Es zinu labāk”.

Arī citos komentāros Liānas Langas rosinājumam neredz atbalstu: “Katrs var skatīties un klausīties, ko vien vēlas, šeit ir brīva demokrātija. Mazāk jāklausās rietumu propoganda…” un “Babuli, tev ar galvu pavisam traki!”

Kā zināms, Liāna Langa ir dzejniece, publiciste un sabiedriska aktīviste.  Kopš 2022.gada maija viņa vada sabiedrisku kampaņu #RunāLatviski #AtkrieviskoLatviju. Tās laikā latviskotas visu pašvaldību, daudzu institūciju un komercstruktūru tīmekļvietnes un publiskā saziņa, kā arī panāktas pārmaiņas politiķu un sabiedrības izpratnē par rusifikācijas postošajām sekām un nepieciešamību tās novērst.

2014. gadā, kad Krievija uzbruka Ukrainai un okupēja Krimu, Liāna Langa bija autore sabiedrības pārstāvju vēstulei Vācijas kanclerei Angelai Merkelei, aicinot izvietot NATO bāzes Baltijas valstīs. 2015.gada 16.martā viņa organizēja piketus pie Vācijas un Krievijas vēstniecībām, lai atgādinātu par PSRS un nacistiskās Vācijas īstenoto prettiesisko rīcību okupētās Latvijas teritorijā Otrā pasaules kara laikā, informējusi “Jaunā konservatīvā partija” (JKP), piesakot Langu kā vienu no savas partijas līderēm Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Liāna Langa neatlaidīgi uzskata, ka Eiropai ir jāpārvērtē migrācijas politika un liberālisma idejas, ka sīvāk jācīnās par dalībvalstu nacionālo valodu un kultūru. Viņa vēlas panākt, lai starptautiskā līmenī Eiropā izvērtētu komunisma un PSRS totalitārisma noziegumus. Liāna Langa komentē: “Eiropai pienācis laiks pavērst skatienu veselā saprāta virzienā, un sākt izvērtēt migrācijas politikā pieļautās kļūdas, kas izraisījušas krīzi daudzās ES valstīs, kā arī tās modernā liberālisma idejas, kuras ir sakņojušās ilūzijās par cilvēka un sabiedrības dabu. Manuprāt, ir laiks arī komunisma un PSRS totalitārisma noziegumu izvērtēšanai starptautiskā tribunālā.”

Lasiet arī: VIDEO | Ralfs Eilands izdod «vesternīgu» dziesmu Ganslingeri

Lasiet arī:  FOTO | Vecrīga un krastmala tiek pie jauniem un neparastiem vides objektiem

Saistītās tēmas: Liāna LangaPolicijaVladimirs Putins

youtube icon
Abonēt youtube