Jānis Rāzna. Publicitātes foto

No 6. septembra piektdienu vakaros pie skatītājiem nonāks realitātes šova “Lauku sēta” jaunākā sezona. Divpadsmit brašuļi no visas Latvijas nonāks gruntīgā zemnieku saimniecībā “Druvas” pašā Vidzemes augstienē, kur bijušajā padomju laiku fermā nu saimnieko gados jauni saimnieki Zane un Rūdis.

Saimniecības pamata nodarbošanās ir piena un gaļas liellopu audzēšana, taču saimnieki vēlas attīstīt arī lauku tūrismu, tādēļ čaklas darba rokas viņiem ļoti noderēs. Tā atrodas ļoti skaistā vietā, netālu no ezera un pļavām, kurās ganās vairāk kā 200 govis, tāpat saimniecībā mīt arī kazas, aita, vistas, pīles, zosis un pat punducūkas, tāpēc šosezon šova dalībniekiem darba patiešām būs pilnas rokas, informē šova rīkotāji.

“Kā jau ierasts, “Lauku sētā” darbs dzen darbu, dalībniekiem nāksies atrotīt piedurknes un rauties vaiga sviedros. Visam pa vidu šķindēs piena kannas, kvieks sivēni, kladzinās vistas un bubinās zirgi. Darbu, kā jau īstos laukos, netrūkst – jāuzrauga un jāpabaro vairāk kā 200 govju ganāmpulks, jābūvē aploki, jāgādā malka ziemai, jāpļauj un jāravē uz nebēdu. Saimnieki iecerējuši attīstīt arī lauku tūrismu, tāpēc jāsakopj pirts, kas kalpos kā viesu māja, jāsakopj apkārtne, jāiztīra dīķis un jāierīko volejbola laukums viesu sportiskajām aktivitātēm,” par gaidāmo jaunajā sezonā atklāj šova producente Indra Miziša.

Šovs lepojas ar atalgojumu par katru padarīto darbu, kas līdz finālam var sasniegt pat 10 000 eiro. Ik nedēļu saimnieku izraudzītais čaklākais dalībnieks saņems imunitāti izbalsošanā, bet sliņķis nonāks uz izbalsoto sola, lai sacenstos ar pašu dalībnieku izbalsoto biedru par palikšanu “Lauku sētā”.

Šī sezona bijusi īsta rekordiste, jo dalībai “Lauku sētā” pieteikušās vairāk kā 50 saimniecības un teju 400 dalībnieki. Divpadsmit sīvā konkurencē izraudzītie dalībnieki veido krāšņu Latvijas iedzīvotāju portretējumu, katrs ar savu raksturu, darba pieredzi un motivāciju uzvarēt. Skatītājus, tāpat kā dalībniekus, sagaida aizraujoši vasaras piedzīvojumi, savstarpējo attiecību dzirkstis, nodevības asaras un uzvaras prieks, bet saimniekus priecēs padarīti darbi un sakopta saimniecība.

Lasiet arī:  Četras zodiaka zīmes, kam augusta sākumā īpaši jāuzmanās

Lasiet arī:  «Esmu gatava atkal spīdēt!» – Inese Saulīte laimīga kopā ar mīļoto vīrieti

Saistītās tēmas: “Druvas”Lauku sētasaimniecībaŠovs

youtube icon
Abonēt youtube