Foto: Pexels/RDNE Stock project

“Jūtos kā jūrnieks, kurš atgriezies no vairāku mēnešu ilga reisa. Vēl šūpojos,” žurnālam “Privātā Dzīve” atklāj dziedātājas Elīnas Gluzunovas dzīvesbiedrs Artjoms, kurš atbrīvots pēc divu mēnešu ilga apcietinājuma.

Artjomam Gluzunovam piemērots drošības līdzeklis – nodošana policijas uzraudzībā un aizliegums izbraukt no valsts, vēsta žurnāls. “Divas reizes nedēļā man jāiet policijā atzīmēties, bet mājās jābūt ne vēlāk kā vienpadsmitos vakarā. Neviens gan to ne reizi nav pārbaudījis. Es gan necenšos šos noteikumus pārkāpt,” atklāj Artjoms Gluzunovs, kurš tika aizturēts 24. maijā uz aizdomu pamata par narkotiku kontrabandu. “Sīkāk komentēt šīs apsūdzības negribu, jo tiesa lems – esmu pie kā vainojams vai tomēr ne. Katrā gadījumā mana sirdsapziņa šajā ziņā ir tīra,” tā “Privātajai Dzīvei” teic Artjoms.

Aizturēšana viņam nebija nepatīkams pārsteigums. “Es to gaidīju. Mani jau bija informējuši, ka kaut kas tāds drīzumā varētu notikt. Torīt braucu izņemt mēbeles, kad pēkšņi Brīvības ielā mani ielenca trīs policijas mašīnas un paziņoja, ka tieku apcietināts. Poliči malači – tiešām smuki nostrādāja,” žurnālam likumsargu darbu uzslavē Gluzunovs. “Uz mani neviens nebļāva, nesita, aizturēšana bija ļoti solīda. Pats labprātīgi izkāpu no mašīnas un iekāpu policija mašīnā. Uzreiz mani aizveda uz Valsts policijas izolatoru Čiekurkalnā – uz tā dēvētajām septītajām debesīm. Sākumā domāju, ka mani tur noturēs kādas divas diennaktis un palaidīs, taču tā nenotika. Tur atteicos dot jebkādas liecības un parakstīt papīrus, ne ar vienu nerunāju. Nepieprasīju arī advokātu, jo nejutos vainīgs.”

Aizturēšanas dienā notika kratīšana ne tikai Artjoma dzīvesvietā, bet arī viņa paziņas mājās un mammas dzīvesvietā. “Diemžēl tā visa liecinieki bija mani bērni, laikus viņus nekur nevarēja aizvest, jo kratīšanas notiek bez brīdinājuma. Kad policija atveda mani uz mājām, bērniem, lai viņus nesatrauktu, teicu, ka mēs filmējam filmu. Bet nu ļoti ātri viņi tāpat visu uzzināja. Mūsu vidējais puika bērnudārzā skaidroja, ka tētis ir savārījis lielas ziepes, tāpēc ir cietumā,” žurnālam stāsta Artjoms.

Viņš izdevumam atklāj, ka aizturēts tika piektdien, bet jau pirmdien viņu pārveda uz Rīgas centrālcietumu Matīsa ielā: “Pirmajā dienā biju karantīnā. Pēc tam aizveda uz kameru, kur priekšā jau bija trīs cilvēki. Man tika iedalīts četrvietīgais “numuriņš”. Kādu nedēļu tur pasēdēju, un tad mūs visus izmētāja pa citām kamerām, un es nonācu sešvietīgā kamerā.”

Vaicāts, kāds bija kontingents, ar ko viņš sēdējis kamerā, Artjoms atklāj, ka vairums bija dzērājšoferi un tikai viens bija apcietināts par slepkavības mēģnājumu. Cietumnieki viņu uzņēmuši normāli un šova “Ģimene burkā” zvaigzni nav atpazinuši. “Tur lielākoties bija krievvalodīgi cilvēki, kuri latviešu šovus un seriālus neskatās, tāpēc mana persona viņiem bija dziļi vienaldzīga. Sagaidot jaunu kameras biedru, neviens tevi nesit un nepārbauda uz izturību, kā tas redzams filmās. Var teikt, ka tagad cietums ir kā bērnudārzs – visi zina savus likumus, kas ir un kas nav paredzēts utt. Jutos tur kā zivs ūdenī. Vienīgais, ko varu ieteikt – mazāk runā, vairāk klausies,” stāsta Gluzunovs.

“Darbinieki, kas šodien cietumā strādā, ir ļoti kompetenti, korekti. Neviens nebļauj, nesit ar steku pa muguru un tamlīdzīgi. Visi ir ļoti pieklājīgi, biju pat izbrīnīts,” atzīst Artjoms.

“Pirmo mēnesi apcietinājumā es tikpat kā neko neēdu, cietuma ēdiens ir tāds, pie kura grūti pierast. Bet otrajā mēnesī man jau pamazām viss sāka iegaršoties. Divu mēnešu laikā nokritos svarā aptuveni par 15 kilogramiem. Tagad, kad esmu brīvībā, cenšos veselīgi ēst, lai noturētu svaru, domāju atsākt trenēties,” žurnālam “Privātā Dzīve” teic Gluzunovs.

“Bija aptuveni pulksten desmit no rīta, kad man jautāja: “Vai tu gribi iet mājās?” Sākumā nedaudz apstulbu, jo biju sagatavojies uz ilgāku sēdēšanu, taču ātri atbildēju apstiprinoši. Man atdeva visas manas mantas, naudu, un es priecīgi devos uz izeju. Mani jau laikus darbinieki brīdināja, ka pie vārtiem ārā gaida sieva,” par savu atbrīvošanas dienu stāsta Artjoms Gluzunovs.

Šobrīd viņa ikdiena paiet, gaidot, kad sauks uz policiju, lai saprastu, kas vispār notiek un par ko viņu apsūdz. Viņš dzīvo kopā ar savu dzūvesbiedri un bērnu māti Elīnu Gluzunovu un mēģina izlabot situāciju. “Pagaidām nezinu, kā mums izdosies, attiecības mums vienmēr bijušas kā pa viļņiem, bet cenšamies. Ceru, viss izdosies,” izdevumam saka Artjoms.

Kas notika pirms diviem mēnešiem 

“Pirms nedēļas notika tas, par ko intuitīvi biju pārliecināta – reiz tas notiks, bet… kad notika, uzreiz nebiju tam gatava. Nesāp. Ir rūgtums pamatīgs. Jūtos sabradāta, pazemota, izmantota,” tā vasaras sākumā rūgtuma pilnu ierakstu vietnē “Instagram” publicējusi pašmāju dziedātāja Elīna Gluzunova.

“Bez jebkāda drošības spilvena, drīzāk, ar kaudzi problēmu un nedrošības nastu, kas tuvākajā dzīves posmā būs jānes uz saviem pleciem vienai. Un jā, uzticība pēc šī visa – tuvu nullei,” ierakstā atklāja dziedātāja.

”Bet pasakiet, vai ir kaut kas, ko es nespēju? Kaut kas, ko neesmu varējusi paveikt? Man drīzāk būtu jāiemācās pretējo – būt trauslai, vājai un apzināties, ka ne viss ir manos spēkos, no manis atkarīgs. Tas būtu vērtīgi,” ar saviem sekotājiem pārdomās dalījās Gluzunova.

Lai arī viņa neatklāja iemeslu, kas viņu sarūgtinājis un licis šādi sajusties, interneta komentētāji pieļāva, ka dziedātāja, iespējams, izšķīrusies ar savu dzīvesbiedru Artjomu. Kā zināms, abu attiecību peripetijām savulaik varēja sekot līdzi ar televīzijā.

“Jūs ne pirmo reizi ar Artjomu škirieties . Arī šoreiz viss atrisināsies!”, “Brīva putna lidojums ir viens varens un spēcīgs piedzīvojums… Lai izdodas lidojums un krātiņā paliek pagātne”, “Tas nekad nav viegli un vienkārši diemžēl… Ļoti saprotu, ka ir tagad smagi, ja nepieciešams atbalsts, saki” – šādi uzmundrinoši un atbalstoši soctīkla lietotāju komentāri bija lasāmi pie Gluzunovas ieraksta.

Vairākas interneta lietotājas atzina, ka saprot Gluzunovas sajūtas vai arī šobrīd jūtas līdzīgi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elina Gluzunova (@elina.gluzunova)

Jau vēstīts, ka iepriekš ar izdevumu “Kas Jauns” sazinājies kāds lasītājs, kas gan vēlējās palikt anonīms, bet apgalvoja, ka Artjoms Gluzunovs vienā no Rīgas tirdzniecības centru kafejnīcām ir ticies ar kādu sievieti, kas nebūt nav viņa dzīvesbiedre Elīna.

Aculiecinieks pastāstīja, ka skatās un seko līdzi televīzijas šova “Ģimene burkā” notikumiem, tāpēc uzreiz esot atpazinis pie blakusgaldiņa ēdošo Artjomu Gluzunovu, kas bija ieradies uz randiņu. Jo esot bijis nepārprotami skaidrs, ka tā vis nav oficiāla vai darījuma rakstura, bet gan privāta tikšanās, uz kurn Artjoms atnācis ar ziediem. Pāris kopīgi ieturējis maltīti, Artjoms pasniedzis noslēpumainajai pavadonei ziedus. Atvadoties viņš visu kafejnīcā esošo ļaužu priekšā samīļojis savu pavadoni un noteicis, ka tad jau līdz nākamai tikšanās reizei, raksta žurnāls.

Toreiz Elīna Gluzunova sarunā ar “Kas Jauns” atklāja, ka ir lietas kursā par to, ka dzīvesbiedrs viņai aiz muguras iepazinies un meklējis tikšanos ar kādu citu sievieti. Dziedātāja teica, ka viņai nav pieņemama šāda dzīvesbiedra rīcība, tāpēc ierosinājusi šķiršanos. “Jau sen zinu, ka vīrs sarakstās ar citu sievieti, man tas nav nekas jauns. Mēs guļam katrs savā istabā. Vienīgi, ja ir kāds akūts jautājums saistībā ar bērniem, tikai tad sarunājamies. Man jau sen bija aizdomas, jo nav jau pirmā reize, kad viņš tā rīkojies,” toreiz stāstīja Elīna.

Vaicāta, vai dziedātāja domā pievērt acis uz notiekošo un saglabāt attiecības, viņa sacīja, ka vēlas pārtraukt abu attiecības un šķirties.

“Mūs nekas nesaista, kā tukša vieta. Es vēlos palikt ar bērniem dzīvoklī, un Artjoms lai dodas prom. Taču tā vienmēr ir bijis, ka viņš nevēlas iet prom, jo viņam ir ērti. Man liekas, viņš grib dzīvot dubultu dzīvi, justies kā Kazanova. Es vairs nevēlos to visu paciest – gan viņa attieksmi pret mani, gan melus –, bet sākt dzīvot normālu dzīvi. Visai ģimenei būs labāk, ja mēs dzīvosim šķirti,” tā Elīna.

Arī Artjoms Gluzunovs pāra šķiršanās laikā nāca klajā ar saviem paziņojumiem par attiecību aizkulisēm. Viņš esot krāpis dzīvesbiedri – attiecību laikā ļāvies sānsolim un meklējis mierinājumu citas sievietes sabiedrībā. Tas esot bijis tilcai viens sānsolis. “Es negāju pa kreisi, es meklēju mierinājumu,” savu rīcību skaidroja Artjoms, saucot to par nejaušu gadījumu.

Vēlāk gan abi salaba.

Taču arī 2022. gada sākumā Elīnas un Artjoma attiecībās pēc astoņu gadu kopdzīves bija iestājusies krīze. Kādu laiku pat pāris dzīvoja šķirti.  Tāpat savulaik atklājās, ka Artjoms pirms desmit gadiem, kad vēl nebija saticis Elīnu, bija reģistrējis laulību ar taizemieti, ar ko iepazinies masāžas laikā. Tā kā šī laulība nebija oficiāli šķirta, Artjoms nevarēja precēt Elīnu, raksta izdevums.

Lasiet arī: “Varbūt uzreiz uz ierakumiem?» – Kurskas bēgļi sašutuši, ka tiks pārvietoti uz Ukrainu

Lasiet arī:  Spēcīgas pretestības dēļ ukraiņu virzība uz priekšu Kurskas apgabalā sarežģījusies

youtube icon
Abonēt youtube