Foto: Pexels/Алесь Усцінаў

Krievijas karaspēks turpina lielā tempā virzīties uz priekšu Doņeckas apgabalā, demonstrējot, ka Krievijas militārie komandieri turpina par prioritāti uzskatīt ofensīvu Ukrainas austrumos, pat neskatoties uz Ukrainas veiksmīgo iebrukumu Kurskas apgabalā, vēsta Unian.

Kā atzīmē Amerikas Kara izpētes institūta (ISW) analītiķi, Krievijas karaspēks turpina veikt Ukrainas karaspēka taktisko ielenkšanu Ukrainas dienvidaustrumos no Pokrovskas. Turklāt, saskaņā ar ISW, Krievijas karaspēks, iespējams, ieņēmis Orlovku un Želaņje.

Ukrainas spēku grupas “Tavria” pārstāvis kapteinis Dmitrijs Ļihovojs 15.augustā sacīja, ka arī Krievijas karaspēka grupējumā Ukrainas dienvidos nav notikušas būtiskas izmaiņas un Krievijas karaspēks nesamazina uzbrukuma operācijas šajā rajonā.

“Krievija ir sākusi pārvietot atsevišķus elementus no Ukrainas, lai reaģētu uz situāciju Kurskas apgabalā, taču pārdislocēto vienību veidi un vieta, no kurienes tās tiek pārdislocētas, liecina par to, ka Krievijas militārie komandieri turpina par prioritāti uzskatīt ofensīvas operācijas Austrumukrainā. ” atzīmē analītiķi.

Kā vēsta CNN, Krievijas militārā pavēlniecība nepārvieto lielākus un labāk apmācītus elementus no Ukrainas teritorijas uz Kurskas apgabalu, savukārt kāds avots norādīja, ka būtiskas Krievijas karaspēka pārdislokācijas trūkums varētu būt saistīts ar to, ka Krievijas  militārā pavēlniecība šo procesu tikai sāk vai ar to, ka nav pietiekami daudz spēku, lai veiktu pārdislokāciju.

Pēc ISW ziņām, Krievijas militārā pavēlniecība izved Krievijas neregulāro spēku elementus no Doņeckas apgabala, lai atvairītu Ukrainas iebrukumu Kurskas apgabalā, taču, visticamāk, tā ārkārtīgi nelabprāt atsauks karadarbībā iesaistītās militārās vienības no prioritārajiem sektoriem Doņeckas apgabalā.

Tikmēr Ukrainas bruņotie spēki turpina virzīties uz priekšu Kurskas apgabalā, un, pēc “DeepState” analītiķu domām, tie ir pārņēmuši kontroli pār Vņezapnoje ciematu. Tajā pašā laikā “DeepState” norādījis, ka krievi ir virzījušies uz priekšu Doņeckas apgabalā.

Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Aleksandrs Sirskis norāda, ka Ukrainas Bruņoto spēku pārziņā jau atrodas vairāk nekā 80 apdzīvotas vietas Kurskas apgabalā. Šajā teritorijā izveidota militārā komandantūra, kuru vada ģenerālmajors Eduards Moskaļevs.

Lasiet arī:  Trīspadsmito mēnesi pēc kārtas uzstādīts globālās temperatūras mēneša rekords

Lasiet arī:  Nosaukti Latvijas karognesēji Paralimpisko spēļu Atklāšanas ceremonijā

youtube icon
Abonēt youtube