Foto: Pixabay/whitedaemon

Ukrainas bruņoto spēku veiksmīgā ofensīva Kurskas apgabalā bija īsts šoks Krievijas propagandai un lika mainīt savu paziņojumu toni. Tagad Krievijas televīzijā vairs nerunā par “Kijivas vai Harkivas ieņemšanu trīs dienās”, bet gan gatavo krievus tam, ka Krievijas Federācijai varētu nākties zaudēt savas teritorijas, vēsta Dialog.ua.

Piemēram, propagandists Maksims Jusins uzskata, ka Krievijas Federācijai “būs jāupurē visas  pierobežas teritorijas”. To viņš paziņoja kanāla NTV raidījuma “Tikšanās vieta” ēterā, ko vadīja slavenais propagandists Andrejs Norkins.

“Nomierinieties, mēģiniet skatīties ciniski, lai gan tas ir neticami grūti, mazāk emociju, paskatieties uz karti, vēlams, uz Krievijas karti, un salīdziniet šīs zaudētās teritorijas ar milzīgās Krievijas karti. Jā, mums ir jāevakuē visi pierobežas rajoni un jāgatavojas sliktākajam scenārijam, jāgatavojas tam, ka šīs teritorijas, dod Dievs, bez cilvēkiem, ja izvestu visus, ieskaitot vecenītes, būs jāupurē,” viņš teica.

Tikmēr internetā izplatās informācija, ka Ukrainas bruņotie spēki atrodas ne tikai Kurskas, bet jau arī Belgorodas apgabalā. “Ukrainas bruņotie spēki, sekojot Kotilovkai, iekļuva citā apdzīvotā vietā Belgorodas apgabalā. Mēs runājam par Vjazovoje ciematu, kas atrodas trīs kilometru attālumā no Kotilovkas,” raksta vietējais medijs “Pepel” un publicē fotogrāfijas ar Ukrainas militārpersonu klātbūtni norādītajā vietā.

Fotogrāfijās redzami ukraiņu kaujinieki pie mājas, kas atrodas pašā ciemata centrā un 350 metrus no vietējās Kazaņas Dievmātes ikonas baznīcas, teikts ziņojumā. Pati apdzīvota vieta atrodas tieši pie robežas – no attālākajām mājām līdz robežai ir 200 metri, ziņo Dialog.ua.

Pašlaik nav oficiālu komentāru par Ukrainas bruņoto spēku ienākšanu Vjazovojā. Iepriekš –  ceturtdien, 15. augustā, – kļuva zināms, ka Ukrainas armija izlauzās cauri Krievijas aizsardzībai Belgorodas apgabalā un iekļuva Kotilovkas ciemā. Publicēts video, kas uzņemts no droniem un kurā redzams, kā Ukrainas bruņoto spēku karavīri mierīgi pastaigājas Kolotilovkas kontrolpunkta rajonā. Tas liecina, ka objekts atrodas Ukrainas kontrolē.

Jau vēstīts, ka Ukrainas bruņotie spēki turpina virzīties uz priekšu Kurskas apgabalā, un, pēc “DeepState” analītiķu domām, tie ir pārņēmuši kontroli pār Vņezapnoje ciematu. Tajā pašā laikā “DeepState” norādījis, ka krievi ir pavirzījušies uz priekšu Doņeckas apgabalā.

Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Aleksandrs Sirskis norāda, ka Ukrainas Bruņoto spēku pārziņā jau atrodas vairāk nekā 80 apdzīvotas vietas Kurskas apgabalā. Šajā teritorijā izveidota militārā komandantūra, kuru vada ģenerālmajors Eduards Moskaļevs.

Lasiet arī:  Titānika režisors īsteno jaunu ambiciozu projektu – pētīs okeānu ar superkuģi

Lasiet arī:  FOTO | Aizlūdzot par ģimenēm, aizvadīti Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki

youtube icon
Abonēt youtube