Foto: Pixabay/fernandozhiminaicela

Multimediālās strūklaku, lāzeru un uguns šova “Zaigo” performances “The 5th Element” norise Valmierā bija plānota šajā nedēļas nogalē 24. un 25.augustā. Taču Covid-19 infekcijas slimības paaugstinātas izplatības dēļ tehniskā personāla vidū šovs tiek pārcelts uz nākamo gadu.

Pasākuma rīkotāji atvainojas apmeklētājiem par sagādātajām neērtībām un paskaidro, ka Covid 19 infekcijas slimība skārusi lielāko daļu tehniskā un apkalpojošā personāla. Tādēļ rūpējoties par sabiedrības drošību, veselību un labklājību, pasākums tiks rīkots nākamgad.

Apmeklētāji, kuri jau ir iegādājušies biļetes uz pasākumu, tās varēs izmantot nākamgad vasarā.

Savukārt tiem apmeklētājiem, kuri vēlas atgriezt naudu par biļetēm, jāsazinās ar pasākuma rīkotājiem rakstot e-pastu uz info@ticketpoint.lv un norādot, ka vēlas naudas atgriešanu.

Jau vēstīts, ka Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemioloģiskās uzraudzības dati liecina, ka Covid-19 pozitīvo gadījumu īpatsvars pakāpeniski pieaug, sasniedzot 19%. Stacionēto pacientu skaits ar pamata diagnozi Covid-19 pagājušajā nedēļā bija 69 pacienti (lielākoties vecuma grupā 70+), trīs pacienti ar smagu slimības gaitu.

Arī Eiropas Savienības valstīs jau no vasaras sākuma ir vērojams Covid-19 gadījumu skaita pieaugums, kas saistāms ar jauno Omikrona paveidu KP apakšlīniju ienākšanu, ceļošanas un atvaļinājumu sezonas aktivitātēm, biežākiem cilvēku kontaktiem, publisku pasākumu biežāku apmeklēšanu.

Eiropas Savienības valstīs kopumā vairāki indikatori liecina, ka Covid-19 pieaugums vērojams no vēla pavasara, šobrīd atsevišķas valstis ziņo par pacēluma samazināšanos līdz 23% pozitīvo gadījumu īpatsvaram, bet atsevišķās valstīs tomēr saglabājas augsts pozitīvo gadījumu skaits.

ES kopumā vērojams, ka kopējā ietekme uz stacionārajām iestādēm un mirstības rādītājiem ir zema, visbiežāk stacionēti tiek pacienti vecuma grupā no 65 gadiem. Šobrīd situācija ES ir stabila un samazinās gadījumu skaits gan primārajā, gan sekundārajā aprūpē, tomēr situācija katrā valstī var būt atšķirīga, informē SPKC.

Tāpat kā visi iepriekšējie Omikrona varianta celmi, KP.1, KP.2 un KP.3 ir spējīgi vieglāk pārvarēt iegūto imunitāti pret Covid-19 infekciju, ātrāk izplatīties un kādu laiku palikt par Covid-19 dominējošajiem ierosinātājiem, izraisot kārtējo mērenu saslimstības pieaugumu. Tomēr joprojām nekas neliecina, ka jauni SARS-Cov-2 vīrusa celmi, tostarp KP grupas celmi, varētu izraisīt smagāku klīnisko gaitu lielākajai daļai saslimušajiem, norāda SPKC.

Lasiet arī: 334 atkritumi katros simts metros – noskaidrotas tīrākās un piesārņotākās pludmales Latvijā

Lasiet arī:  Latvijā laimēts vēsturiski lielākais Eurojackpot laimests

youtube icon
Abonēt youtube