Foto: Pixabay/TeroVesalainen

Tā dēvētajos Krievijas Z-kanālos pieaug dusmas uz Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu saistībā ar Ukrainas spēku virzību Kurskas apgabalā. Kremļa saimnieku skāris īpaši ass kritikas vilnis no viņa lojālākā elektorāta – ultrapatriotiem, vēsta Dialog.ua.

Kamēr Ukrainas bruņotie spēki veiksmīgi virzās uz priekšu Kurskas apgabalā, Putins uzsācis aktīvi darbību, visos iespējamos veidos ignorējot Ukrainas ofensīvu. Sākumā viņš devās darba vizītēs uz Uzbekistānu un Azerbaidžānu, bet pēc tam vairākkārt apmeklēja Krievijas reģionus: Ziemeļosetiju, Čečeniju un Maskavas apgabalu. Viņš apmeklēja pieminekļus, fotografējās ar Čečenijas vadītāja Ramzana Kadirova bērniem, apmeklēja dārzus un ēda pastilu – konditorejas izstrādājumu, ko pagatavo, putojot saldinātu augļu biezeni.

Šajā saspringtajā grafikā Krievijas Federācijas vadītājam neatlika laika apmeklēt Kurskas apgabalu, kā rezultātā Krievijas Z kanālos uzliesmoja dusmas. Putina pastilas degustācija bija pēdējais piliens, kas pārsniedza ultrapatriotu pacietības slieksni. Tā, piemēram, “Sadusmotais patriots” Viktors Alksnis internetā pauda savu sašutumu: “Vai pastila viņam tiešām ir vērtīgāka par Krievijas suverenitāti un teritoriālo integritāti, vērtīgāka par Krievijas pilsoņu dzīvībām (..) Kāpēc viņš nelidoja uz Kursku?”

Vēl skarbāk izteicās Krievijas militārists un Z-emuāru autors Jegors Guzenko (Trīspadsmitais). “Kurskas apgabals? Nē, puiši! Pagaidiet! Ir daudz interesantāki jautājumi. Kas notiek? (…) Ritēja trešais kara gads, ienaidnieks ieņēma daļu Kurskas apgabala… Es dusmās drīz samalšu zobus pulverī,” internetā sūdzējies krievu ultrapatriots.

Tāpat Z kanālos smieklu vētru izraisīja Putina izturēšanās Groznijā, kad viņš, iepazīstoties ar Čečenijas līdera Ramzana Kadirova 17 gadus vecā dēla prasmēm šaušanā, austiņas uzlika sev uz zoda nevis ausīm, vēsta Dialog.ua.

Notikušais tika aktīvi apspriests internetā. Daži pauda aizdomas, ka Krievijas Federācijas vadītājs baidās sabojāt frizūru vai grimu, bet citi to uzskatīja par ar vecumu saistītu izmaiņu pazīmi. “Kāpēc Putins šādi liek austiņas? Jo viņa frizūra – tā ir gara procedūra, kad frizierim jāieveido retie matiņi tā, lai nebūtu redzams, ka Krievijas prezidents jau pavisam plikpaurains. Austiņas sabojās visu skaistumu. Ragi traucē? Fantomass baidās, ka viņa gumijas maska atdalīsies, ja austiņas pacels augšup. Varu iedomāties, kā smietos mūsu mediji, ja kaut kas tāds gadītos Baidenam, bet te klusums. Cilvēki, vectētiņam jau pāri 70, nekas pārsteidzošs!” šādi komentāri lasāmi internetā pie video, kurā Putins redzams ar austiņām uz zoda.

Kā vēstīts, kopš militārās operācijas sākuma Kurskas apgabalā šā gada 6. augustā Ukrainas bruņotie spēki savā kontrolē ir pārņēmuši vairāk nekā 90 agresorvalsts apdzīvotās vietas  vairāk nekā 1250 kvadrātkilometru platībā. Mediji raksta, ka krievu armija saņēmusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēli līdz 1. oktobrim atbrīvot Kurskas apgabalu. Tiek atzīmēts, ka dots uzdevums to izdarīt, neatsaucot spēkus no tām teritorijām Ukrainā, kur Krievija veic ofensīvu, galvenokārt Pokrovskas un Toreckas virzienā.

Lasiet arī: Karš ar Ukrainu sācies šā gada 6. augustā – apgalvo Sudžas iedzīvotāji

Lasiet arī:  Latvijā laimēts vēsturiski lielākais Eurojackpot laimests

Saistītās tēmas: iebrukums KrievijāVladimirs PutinsZ kanāli

youtube icon
Abonēt youtube