Foto: Pexels/Marina M

Krievijas propagandisti un militārie Z-kanāli ziņo, ka Ukrainas varas iestādes it kā gatavojas rīkot referendumu par Kurskas apgabala teritorijas pievienošanu Ukrainai, vēsta Dialog.ua.

Par to savā profilā sociālajā tīklā “Twitter” paziņojis krievu žurnālists un blogeris Rustems Adagamovs, atsaucoties uz informāciju no Krievijas militārpersonām, kas izplata šādas ziņas.

Bijušais Krievijas parlamenta deputāts Iļja Ponomarjovs dienu iepriekš sacīja, ka Krievijas opozīcijas vidū ir deputāti, kuri jau šodien gatavi ierasties Kurskas apgabalā un piedalīties jaunu varas struktūru veidošanā Ukrainas kontrolētajās teritorijās.

Adagamovs uzsver, ka oficiāla apstiprinājuma informācijai no Kijivas pagaidām nav. Pēc krievu izplatītās informācijas, referendums jaunajās teritorijās varētu notikt 6.septembrī. “Šo spēli var spēlēt divatā, jā,” komentārā pie ieraksta atzīmējis emuāra autors. Kā zināms, iepriekš Krievija, okupējusi vairākus Hersonas, Zaporižjes, Doņeckas un Luhanskas apgabalus, nolēma sarīkot tā saukto “referendumu”, falsificējot rezultātus, uz kuru pamata paziņoja par Ukrainas apgabalu aneksiju.

Jāpiebilst, ka Krieviju piemeklē īsta ārkārtas situāciju vētra, sprādzieni, pastāvīgi bezpilota lidaparātu uzbrukumi un ugunsgrēki. Putina uzsāktais karš ar Ukrainu aktīvi izvēršas pašā Krievijā un krievi sociālajos tīklos arvien biežāk aizdomājas, ka Putina valdīšana viņu valstij kļūst par īstu katastrofu, ziņo Dialog.ua.

Tā Krievijas ekonomikas analītiķis Anatolijs Ņesmjans,  vērtējot ceturtdienas rīta notikumus vien, brīnījies par ārkārtas situāciju, sprādzienu un ugunsgrēku skaitu. Krievijā jau ceturto dienu plosās liels ugunsgrēks naftas bāzē netālu no Rostovas, kur ugunsdzēsēji nespēj nodzēst liesmas. No rīta dzīvojamā ēkā Permas apgabalā notika gāzes eksplozija, un bezpilota lidaparāti radīja postošu triecienu aviobāzei Volgogradas apgabalā, kur uzsprāga bumbvedēju munīcija.

Turklāt uz šī fona Krievijas mediji sāka publicēt informāciju par patvertņu ierīkošanu Kurskā, Žeļeznogorskā un Kurčatovā. Karš arvien vairāk aptver Krieviju, un tās ir tiešas Putina palaistās tā sauktās “specoperācijas” sekas. “Nekad agrāk specoperācija nav tik ļoti ritējusi pēc plāna, kā šobrīd. No sirds ceram, ka visi Z-patrioti ir apmierināti un laimīgi. Tieši uz to viņi mudināja. Tieši tā dēļ frontē krituši jau ap 200 000 krievu,” šādi un līdzīgi komentāri sāk pārpludināt Krievijas mediju telpu. “Tuvojas vēl viena bezprecedenta ekonomiskās izaugsmes diena un plānotā uzvara pār neonacismu un koloniālismu,” par notikumiem Krievijā raksta Krievijas analītiķis Anatolijs Nesmijans.

Tāpat Krievijas militārie propagandisti pauduši sašutumu par amerikāņu brīvprātīgo parādīšanos Kurskas apgabalā. Sociālajā tīklā “Twitter” parādījušās vairākas fotogrāfijas, kurās redzami amerikāņu karavīri, kuri pozē ar ASV karogu uz Krievijas militārpersonas slavinoša reklāmas banera fona.

Z-propaganists Vladislavs Pozdņakovs savā “Telegram” kanālā norādījis, ka Krievijas pazemošana Kurskas apgabalā turpinās. Ne tikai ārvalstu armija pirmo reizi kopš 1941.gada sagrāba Krievijas teritoriju, bet arī amerikāņu militāristu ierašanās un sarkasms izrādījies vēl viens nepatīkams trieciens krieviem, ziņo Dialog.ua.

Jau vēstīts, ka kopš militārās operācijas sākuma Kurskas apgabalā šā gada 6. augustā Ukrainas bruņotie spēki savā kontrolē ir pārņēmuši vairāk nekā 90 agresorvalsts apdzīvotās vietas  vairāk nekā 1250 kvadrātkilometru platībā. Mediji raksta, ka krievu armija saņēmusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēli līdz 1. oktobrim atbrīvot Kurskas apgabalu. Tiek atzīmēts, ka dots uzdevums to izdarīt, neatsaucot spēkus no tām teritorijām Ukrainā, kur Krievija veic ofensīvu, galvenokārt Pokrovskas un Toreckas virzienā.

Lasiet arī: Noticot stāstam par negadījumā iekļuvušu tuvinieku, Rīgas seniori krāpniekiem atdevuši 210 000 eiro

Lasiet arī: Noskaidrota atalgotākā profesiju grupa Latvijā

youtube icon
Abonēt youtube