Publicitātes foto

Noslēdzies balsošanas konkurss, kurā dalībnieki tika aicināti Airbus A220-300 lidmašīnām piešķirt iemīļotākos Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pilsētu vārdus. Konkurss, kas tika rīkots, atzīmējot Baltijas ceļa 35. gadadienu, piesaistīja ievērojamu interesi un dalību gan Baltijas valstīs, gan ārpus tām, informē aviokompānija “airBaltic”.

Balsošana norisinājās no 5. augusta līdz 22. augustam, un kopumā tika saņemts vairāk nekā miljons balsu.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martins Gauss) komentē: “Nosaucot mūsu lidmašīnas Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pilsētu vārdos, mēs godinām šo ievērojamo notikumu un stiprinām saikni starp mūsu tautām. Tā ir privilēģija, ka mūsu flote varēs nest Baltijas pilsētu vārdus visā pasaulē, apliecinot mūsu vienotību un lepnumu.”

Konkursa noslēgumā izraudzītas 48 pilsētas – 16 no katras Baltijas valsts – , kurām būs tas gods rotāt airBaltic Airbus A220-300 lidmašīnas.

Latviju uz airBaltic lidmašīnām pārstāvēs šīs 16 pilsētas: Aizpute, Alūksne, Daugavpils, Kuldīga, Liepāja, Limbaži, Lubāna, Ogre, Olaine, Rēzekne, Rīga, Saldus, Sigulda, Skrunda, Ventspils, Viļaka.

Konkursā varēja piedalīties ikviens, un balsošanu varēja veikt reizi dienā. Dalībnieki varēja balsot par jebkuru pilsētu, kas atrodas Latvijas, Igaunijas vai Lietuvas teritorijā un kurai ir oficiālas pilsētas statuss, neatkarīgi no savas tautības, pilsonības vai dzīvesvietas.

Kā zināms, Baltijas ceļš bija miermīlīga politiska demonstrācija, kas norisinājās 1989. gada 23. augustā, kad aptuveni divi miljoni cilvēku sadevās rokās, veidojot 600 kilometru garu cilvēku ķēdi caur Baltijas valstīm. Šī rīcība apliecināja viņu vienotību centienos atgūt neatkarību no Padomju Savienības.

Lasiet arī: VIDEO | Digerlenda, mini golfs sāls raktuvēs un citi neparastākie atrakciju parki pasaulē  

Lasiet arī: Noskaidrota atalgotākā profesiju grupa Latvijā

youtube icon
Abonēt youtube