Foto: Pixabay

Sestdien, 31.augustā, visā Tallinas ielas garumā Jūrmalā tiks svinēti Kauguru svētki, vēsta Jūrmalas pašvaldībā.

Pašvaldībā norāda, ka devīze “Uz augšu!” svētku apmeklētājus aicina izrauties no ikdienas rutīnas, pārvarēt gravitācijas spēku un piedzīvot brīnumu.

No plkst.13 ģimenes ar bērniem aicinātas gan vērot, gan arī piedalīties aktivitātēs – pārvarēt šķēršļu joslu “Augstāk par zemi”, startēt papīra lidmašīnu pilotu sacensībās, pārbaudīt spēkus, kāpjot pa kāpšanas sienu, un instruktora pavadībā balansēt uz lentes.

Plkst.16 un 17 gaisa dejotāju izpildījumā varēs vērot dejas uz deviņu stāvu mājas sienas, savukārt plkst.16, 16.30 un 17 skatītāju uzmanībai piedāvās akrobātikas programmu uz lentes “Pastaiga virs zemes”.

Laikā no plkst.13 līdz 16 svētku apmeklētājus ar priekšnesumiem sveiks Jūrmalas radošie talanti – būs dejas un dziesmas, varēs vērot austrumu cīņu mākslas paraugdemonstrējumus.

Plkst.13 apmeklētāji tiks gaidīti Jūrmalas jauniešu infoteltī, Jūrmalas Centrālās bibliotēkas punktā “Atver grāmatu, atver prātu”, “Clean R”, kartē sporta kluba “Ippon.lv” un projekta “Ieslēdz Kaugurus” informācijas teltī.

Tāpat no plkst.13 norisināsies svētku tirdziņš, kur varēs iegādāties vietējo amatnieku un mājražotāju darinājumus un gardumus. Izbraukuma kafejnīcas darbosies līdz plkst.22.30.

No plkst.13 līdz 15 Tallinas ielas posmā no Mazās Nometņu ielas līdz Lēdurgas ielai norisināsies seno spēkratu parāde un paraugdemonstrējumi. Varēs apskatīt līdz pat 200 spēkratu, kas ražoti pagājušā gadsimta sākumā, un ekskluzīvus auto modeļus, kas ražoti ne vēlāk kā pirms 30 gadiem. Pasākuma laikā publika tiks iepazīstināta ar vēsturisku informāciju un interesantiem faktiem par dažādu auto vēsturi, notiks spēkratu stafetes braucieni. Apmeklētāji varēs tikties ar auto īpašniekiem, tuvāk aplūkot spēkratus un nofotografēties pie tiem.

Posmā no Tirzas ielas Slokas stacijas virzienā norisināsies 3×3 basketbola sacensības. Plkst.13 sāksies spēles bērnu un jauniešu grupām, savukārt no plkst.18 notiks sacensības pieaugušo grupā.

Plkst.17 svētku koncertu uz lielās svētku skatuves atklās dziedātāja Diāna Pīrāgs, plkst.18.30 skanēs grupas “Oranžās brīvdienas” koncerts, savukārt plkst.20 uz skatuves kāps grupa “Credo”. Vēlāk, plkst.21.30, uzstāsies reperis ansis ar viesiem.

Svētku noslēgumā, plkst.22.50, norisināsies lāzeru šovs, kas spilgtās gaismās izgaismos debesis virs Kauguriem.

Lasiet arī: Covid-19 paveidi apdraud iepriekš iegūto imunitāti
Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: JūrmalaKaugurinedēļas nogaleSVētki

youtube icon
Abonēt youtube