Foto: Pixabay

Tuvākajās dienās saglabāsies anticiklona ietekme, līdz ar to gaidāms saulains un lielākoties sauss laiks, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Otrdien debesis pakāpeniski skaidrosies, no rīta vēl vietām valsts austrumu daļā gaidāms īslaicīgs lietus. Lielākajā teritorijas daļā spīdēs saule un gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā pirmdien – dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +20…+24 grādiem.

Nedēļas vidū būtiskas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas. Pūtīs lēns vējš, kas nakts stundās atsevišķos rajonos veicinās miglas veidošanos.

Debesīs mākoņu būs maz, tādēļ nokrišņi nav gaidāmi. Gaisa temperatūra diennakts tumšajās stundās pārsvarā pieturēsies +12…+17 grādu robežās, vien naktī uz trešdienu tā pazemināsies līdz +7…+12 grādiem, piekrastes rajonos būs par dažiem grādiem siltāk. Arī dienas būs vasarīgi siltas, gaisam iesilstot līdz +21…+28 grādiem.

Pēc šī brīža prognozēm, nedēļas nogalē Latvijas teritorijā turpinās dominēt relatīvi silta gaisa masa, tāpēc laiks saglabāsies patīkami silts, taču, pazeminoties atmosfēras spiedienam, brīvdienās daudzviet varēsim novērot lietus mākoņus, ko lokāli varētu pavadīt arī pērkona dārdi.

Lasiet arī: Covid-19 paveidi apdraud iepriekš iegūto imunitāti
Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: Augustslaika prognozeLaiksVasara

youtube icon
Abonēt youtube