Foto: Pixabay

Sākoties jaunam mācību gadam, autovadītājiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā, jo satiksme apdzīvotās vietās un piepilsētās kļūs intensīvāka, turklāt jābūt īpaši uzmanīgiem, jo uz ceļiem būs vairāk gājēju un velosipēdistu, kā arī to bērnu un pusaudžu, kas pārvietojas ar skrejriteņiem, ziņo”Latvijas valsts ceļi” (LVC).

Pierīgā rīta un vakara stundās uz autoceļiem var būt palēnināta satiksme, savukārt Latvijas reģionos sāks kursēt skolēnu autobusi, gar ceļiem pārvietosies vairāk gājēju, atzīmē LVC.

“Satiksmes drošība ir atkarīga no katra satiksmes dalībnieka, tāpēc aicinām vecākus atgādināt savām atvasēm par ceļu satiksmes noteikumiem un rūpēm par savu drošību,” stāsta LVC.

Tikmēr ceļu remontdarbi turpinās 57 valsts autoceļu posmos.

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Vidzemes šosejas posmā no pagrieziena uz Cēsīm līdz Rīdzenei, kur ir četri luksoforu posmi un lokāls apbraucamais ceļš, bet paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 30 minūtes, kā arī Ventspils šosejas posmā no pagrieziena uz Ugāles dzirnavām līdz Ūdensvada ceļam, kur divos posmos satiksmi regulēs ar luksoforu un paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 45 minūtes.

Lasiet arī: Aizturēti dzērājšoferi, visi ar vairāk nekā 1,5 promilēm alkohola

Lasiet arī: Trauksme ģimenēs pieaug līdz ar gatavošanos jaunajam mācību gadam, liecina aptauja

Lasiet arī: Vai pietiek ar 100 eiro bērna sagatavošanai skolai?

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: AutovadītājsSatiksme

youtube icon
Abonēt youtube