Foto: Pixabay

Teiču dabas rezervātā divās septembra nedēļas nogalēs varēs lasīt dzērvenes, liecina Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Latgales reģionālās administrācijas lēmums.

Iedzīvotājiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Madonas novada Mētrienas un Barkavas pagastā, Jēkabpils novada Atašienes pagastā, Varakļānu novada Murmastienes un Varakļānu pagastā, ir atļauts lasīt dzērvenes, neizmantojot palīgierīces, Teiču dabas rezervāta regulējamā režīma zonā.

Ogošanai nav nepieciešama DAP izsniegta individuālā atļauja, taču rezervāta tuvējā apkaimē deklarētajiem iedzīvotājiem līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments.

Lēmumā skaidrots, ka rezervāta regulējamā režīma zonā atļauts lasīt tikai dzērvenes, nevis citas ogas un sēnes. To drīkstēs darīt 14.septembrī un 15.septembrī, kā arī 21.septembrī un 22.septembrī.

Ogot drīkst tikai ar rokām, neizmantojot nekāda veida palīgierīces. Jebkādi sadzīves atkritumi aiz sevis jāsavāc un jānes mājup, kā arī jāievēro ugunsdrošības un citu noteikumu prasības.

Prasību ievērošanu veiks DAP valsts vides inspektori. Par nepamatotu atrašanos Teiču dabas rezervātā, kā arī ogošanas noteikumu neievērošanu var tikt piemērots administratīvais sods.

Teiču purvā dabas rezervāts izveidots, lai ļautu dabas procesiem attīstīties bez cilvēka iejaukšanās un klātbūtnes. Tas nodrošina dzīves apstākļus tipiskām, retām, aizsargājamām un daudzviet izzūdošām sugām.

Lasiet arī: Latvijā izstrādāts plāns cīņai ar aptaukošanos

Lasiet arī: Autovadītāju ievērībai: mācību gada sākumā jābūt īpaši uzmanīgiem

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: DAPDzērvenesogas

youtube icon
Abonēt youtube