Foto: Rīta kafija

Nedēļas vidū laika apstākļus Latvija noteiks ciklonu darbība. Debesīs būs novērojami mākoņi, kas, naktī uz trešdienu, 11. septembri, rietumu un centrālajos rajonos nesīs lietu, tomēr dienas laikā, debesīm brīžiem skaidrojoties, nokrišņi mitēsies, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ceturtdien lietus gaidāms tikai vietām, lielākoties galējos rietumu un austrumu rajonos. Naktī uz trešdienu atsevišķos rajonos veidosies dūmaka un migla, kas apgrūtinās redzamību. Vējš turpinās pūst lēni līdz mēreni no dienvidaustrumiem, dienvidiem, kas jūras piekrastē būs brāzmains. Diennakts tumšajās stundās termometra stabiņš noslīdēs līdz +11…+16 grādu atzīmei.

Maksimālā gaisa temperatūra dienās būs +19…+24 grādu robežās, tomēr ceturtdien Kurzemē tā sasniegs tikai +16…+19 grādus.

Arī nedēļas beigās mākoņi klās debesis, bet palaikam tās arī skaidrosies. Katru dienu kādā no Latvijas daļām gaidāms lietus, īpaši lietaina būs piektdiena, kad gan nakts, dienas laikā teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi, lokāli iespējams arī pērkona negaiss. Dominēs lēns līdz mērens austrumu puses vējš, kas brīžiem būs brāzmains. Siltās gaisa masas no valsts teritorijas neatkāpsies, dienās termometra stabiņš pārsvarā pieturēsies virs +20 grādu atzīmes, savukārt naktīs nebūs vēsāk par +14…+19 grādiem.

Jaunās nedēļas pirmajā pusē atmosfēras spiediens paaugstināsies, tādēļ nokrišņi pilnībā mitēsies un biežāk spīdēs saule. Patīkams vasarīgs siltums saglabāsies arī jaunnedēļ, dienas gaiss iesils līdz +23 grādiem, un naktīs neatdzisīs vairāk par +14 grādiem.

Lasiet arī: Pārtikas cenas krīt, bet inflācija augustā saglabājas

Lasiet arī: Vēstuļu apstrāde tiks automatizēta: “Latvijas pasts” investē vairāk nekā miljonu eiro

Lasiet arī: Atkal slims: Ieteikumi bērnu imunitātes atbalstam mācību sezonā

Lasiet arī: Valdība sola mērķētu atbalstu mājsaimniecībām pie strauja energoresursu cenu kāpuma

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube