Mairis Briedis. Foto: Ekrānšāviņš

Bokseris Mairis Briedis sociālajā tīklā “Facebook” ievietojis video, kā palīdz nostumt no ceļa salūzušu auto, uzsverot, ka tajā atradies ne latvietis, ne krievs, bet gan indietis. Soctīkla lietotāji gan ievērojuši, ka salūzušajā automašīnā atradušies divi cilvēki, nevis viens, tādējādi izdarot pieņēmumus, vai tik publiskotais video nav lēts kino no boksera puses, pieņemot, ka automašīnā sēdošie mašīnu varējuši nostumt no ceļa braucamās daļas paši.

“Tieši dēļ šīs mašīnas bija izveidojusies tik gara rinda, tāds sastrēgums. Taču bieži vien mēs paši varam pielikt roku un atrisināt gan savas, gan citu problēmas. Lai gan es varēju apbraukt tāpat kā visi pārējie, mašīna turpinātu stāvēt un radīt vēl lielāku sastrēgumu. Dažreiz ir vērts apstāties, palīdzēt un padarīt dzīvi vieglāku gan sev, gan apkārtējiem,” sociālajā tīklā raksta Mairis Briedis, publicējot video, kurā redzams, kā viņš izkāpj no savas automašīnas un nostumj malā uz ceļa salūzušu auto.

“Ziniet, kad es gāju palīdzēt tai mašīnai, es neapdomāju, vai tur ir krievs, latvietis vai anglis. Es vienkārši gāju palīdzēt cilvēkam, un tur izrādījās indietis! Ha-ha. Un te ir doma: esiet cilvēcīgi, nedaliet cilvēkus pēc tautības. Ir tikai labi un slikti cilvēki, bet pārējais – tie vienkārši ir cilvēki,” tā bokseris.

Daļa komentētāju norādījuši, ka tad, kad palīdz kādam uz ceļa, kas nonācis nelaimē, tad to nefilmē un nepublisko sociālajos tīklos. Otra komentētāju daļa tikmēr aizstāvējusi Briedi, norādot, ka ir videoreģistratori.  “Nē, nu es biju domājis, ka Mairis neko speciāli nefilmēja, to viņa vietā izdarīja videoreģistrators. Ja par šādu klipu ievietošanu soctiklos. Latvijā noteikti tādi jāievieto un pēc iespējas vairāk. Citādi, mēs pārsvarā redzam klipus, kur cilvēkiem būtu nepieciešama palīdzība, taču neviens nedodas palīgā, vienkārši filmē. Tas ir skumji!” komentē “Facebook” lietotājs Uldis Dzērve.

Pie videoieraksta netrūkst arī tādu, kas bokseri paslavē par to, ka nav bijis vienaldzīgs, pieminot gadījumus, kad pašiem salūzusi mašīna uz ceļa un visi citi, tostarp vairākas policijas ekipāžas, brauca garām, nepievēršot nekādu uzmanību un nepiedāvājot palīdzību,

Vēl kāds no komentētājiem ar humoru pavaicājis, vai Briedis šādi rīkotos arī tad, ja salūzušajā automašīnā atrastos bokseris Kristaps Zutis. Kāds “Facebook” lietotājs domā, ka tas būtu interesanti, bet cits komentē: “Nekas tur nebūtu interesanti! Tāpat kā šo mašīnu aizstumtu un viss būtu ok!!” “Malacis, Mairi! Tikai viens jautājums, varbūt Tu sarunā ar to jocīgo Zuti, par kura saprātu jāsāk šaubīties. Varbūt ar viņu jānoorganizē jūsu boksa cīņa? Ja tāda vispār iespējama?” pie boksera vēršas Zintis Kalniņš.

“Tik dumjš inscenējums”, “Varēji palīdzēt un līdz mājām aizstumt”, “Varēji apgāzt”, “Viņš vēl nenojauta, ka Pasaules čempions viņam palīdzēja”, “Tur divi lohi iekšā tupēja, kāpēc paši neizkāpa un nenostūma to mazo auto no ceļa.” – arī šādi komentāri lasāmi pie publicētā video.

Kā zinām, bokseris Mairis Briedis paziņojis par profesionālās karjeras noslēgumu pēc 25 gadiem, kas veltīti sportam. Šajā laikā Briedis kļuva par vienu no pasaules atzītākajiem bokseriem, trīskārt izcīnot pasaules čempiona titulu pirmajā smagajā svarā un triumfējot Pasaules Boksa supersērijā.

Savā paziņojumā sociālajos tīklos Briedis atzīmēja, ka šis lēmums nebija viegls, jo bokss viņam vienmēr bija vairāk nekā tikai sports – tā bija dzīve, piepildīta ar aizrautību un emocijām.

Viņš īpaši izcēla Latvijas līdzjutēju lomu savos panākumos. “Mana tauta – tas ir mans dopings,” sacīja Briedis, pateicoties faniem par nenovērtējamo atbalstu.

Noslēdzot savu spožo karjeru, Briedis sola turpināt iesaistīties sportā, palīdzot jaunajai bokseru paaudzei un daloties ar savu pieredzi. Viņš vēlas iedvesmot citus sekot saviem sapņiem, uzsverot, ka ar neatlaidību un kaislību var sasniegt lielus mērķus.

Mairis Briedis uzsāka savu sporta karjeru 1999.gadā, savukārt profesionālajā sportā ir kopš 2009.gada, un šo gadu laikā ir kļuvis par vienu no pasaules vadošajiem bokseriem pirmajā smagajā svarā un vienu no izcilākajiem Latvijas sportistiem. Viņa lielākie sasniegumi ir trīskārtēja pasaules čempiona titulu izcīnīšana pirmajā smagajā svarā (WBC, WBO, IBF) un uzvara Pasaules Boksa supersērijā 2019.gadā, kad viņš ieguva Muhammad Ali trofeju.

Šī gada maijā Mairis Briedis piedzīvoja nozīmīgu izaicinājumu, kad atkārtoti cīnījās ar Austrālijas bokseri Jai Opetaiu par IBF pasaules čempiona titulu pirmajā smagajā svarā. Šī cīņa bija atkārtota pēc viņu iepriekšējās tikšanās 2022.gadā un ir pēdējā profesionālā cīņa pirms karjeras izbeigšanas.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 6. — 12. septembris

Lasiet arī: VIDEO | Talsos tapis lielākais PEACE uzraksts pasaulē

Lasiet arī: Mēneša aktualitāte būs darbs – astroloģiskā prognoze septembrim

Lasiet arī: Zane un Rūdis – interesanti fakti par saimniekiem, kuru saimniecībā noris šā gada Lauku sēta

Lasiet arī: Toms Krūzs, Mailija Sairusa un citas slavenības, kas tic citplanētiešiem

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: BokserisKristaps ZutisMairis Briedis

youtube icon
Abonēt youtube