Elīna un Artjoms Gluzunovi. Publicitātes foto

“Kamēr tu biji projām, ne pašā sākumā, bet kādu mēnesi pēc tam, es sāku tikties ar tavu paziņu,” raidījumā “Slavenības. Bez filtra” par notikušo sānsoli ar viltus ziņu izplatītāju Niku Endziņu, kamēr dzīvesbiedrs atradies apcietinājumā, vīram atklāj pašmāju dziedātāja Elīna Gluzunova.

“Sākumā tas vairāk bija kā piedāvājums palīdzēt no viņa puses un tad viņš sāka mani viskaut kur aicināt. Nu varētu savā ziņā teikt, ka mēs bijām kopā,” Artjomam atzīstas Elīna Gluzunova.

“Tā situācija izvērtās ļoti sarežģīta, sastāstīja, ka viņš ir izšķīries un ka viņam aptuveni tāda pati situācija, kā man. Tāpēc arī viss izbeidzās jau pirms tavas iznākšanas [no apcietinājuma],” norāda Elīna.

Artjoms neslēpj, ka bijis ļoti pārsteigts, ka Elīna vispār viņu satikusi pēc viņa iznākšanas no apcietinājuma. “Man piezvanīja un pateica, ka tevi atbrīvo, un man likās tikai pašsaprotami aizbraukt tevi satikt un aci pret aci izrunāt šo situāciju,” raidījumā Artjomam skaidro dziedātāja.

“Paga, tu taču mani norakstīji jau apcietinājuma sākumā. Ne tikai izvedot manas mantas – ar mantām viss bija pateikts skaidri un gaiši,” Elīnai raidījumā norāda Artjoms.

“Es vienkārši nezināju, ko vest un cik ilgi tu tur būsi, jo informācija, kas atnāca līdz manīm, bija tāda, ka tevi laukā var negaidīt,” taisnojas Elīna, uz ko Artjoms atbild: “Līdz ar to vajadzēja mani vienkārši norakstīt.”

Kā vēstīts, dziedātājas Elīnas Gluzunovas dzīvesbiedrs Artjoms nesen atbrīvots pēc divu mēnešu ilga apcietinājuma. “Jūtos kā jūrnieks, kurš atgriezies no vairāku mēnešu ilga reisa. Vēl šūpojos,” žurnālam “Privātā Dzīve” atklājis Artjoms.

Artjomam Gluzunovam piemērots drošības līdzeklis – nodošana policijas uzraudzībā un aizliegums izbraukt no valsts, vēsta žurnāls. “Divas reizes nedēļā man jāiet policijā atzīmēties, bet mājās jābūt ne vēlāk kā vienpadsmitos vakarā. Neviens gan to ne reizi nav pārbaudījis. Es gan necenšos šos noteikumus pārkāpt,” atklāj Artjoms Gluzunovs, kurš tika aizturēts 24. maijā uz aizdomu pamata par narkotiku kontrabandu. “Sīkāk komentēt šīs apsūdzības negribu, jo tiesa lems – esmu pie kā vainojams vai tomēr ne. Katrā gadījumā mana sirdsapziņa šajā ziņā ir tīra,” tā “Privātajai Dzīvei” izteicies Artjoms.

Aizturēšana viņam nebija nepatīkams pārsteigums. “Es to gaidīju. Mani jau bija informējuši, ka kaut kas tāds drīzumā varētu notikt. Torīt braucu izņemt mēbeles, kad pēkšņi Brīvības ielā mani ielenca trīs policijas mašīnas un paziņoja, ka tieku apcietināts. Poliči malači – tiešām smuki nostrādāja,” žurnālam likumsargu darbu uzslavē Gluzunovs. “Uz mani neviens nebļāva, nesita, aizturēšana bija ļoti solīda. Pats labprātīgi izkāpu no mašīnas un iekāpu policija mašīnā. Uzreiz mani aizveda uz Valsts policijas izolatoru Čiekurkalnā – uz tā dēvētajām septītajām debesīm. Sākumā domāju, ka mani tur noturēs kādas divas diennaktis un palaidīs, taču tā nenotika. Tur atteicos dot jebkādas liecības un parakstīt papīrus, ne ar vienu nerunāju. Nepieprasīju arī advokātu, jo nejutos vainīgs.”

Aizturēšanas dienā notika kratīšana ne tikai Artjoma dzīvesvietā, bet arī viņa paziņas mājās un mammas dzīvesvietā. “Diemžēl tā visa liecinieki bija mani bērni, laikus viņus nekur nevarēja aizvest, jo kratīšanas notiek bez brīdinājuma. Kad policija atveda mani uz mājām, bērniem, lai viņus nesatrauktu, teicu, ka mēs filmējam filmu. Bet nu ļoti ātri viņi tāpat visu uzzināja. Mūsu vidējais puika bērnudārzā skaidroja, ka tētis ir savārījis lielas ziepes, tāpēc ir cietumā,” žurnālam stāstījis Artjoms.

Viņš izdevumam atklājis, ka aizturēts tika piektdien, bet jau pirmdien viņu pārveda uz Rīgas centrālcietumu Matīsa ielā: “Pirmajā dienā biju karantīnā. Pēc tam aizveda uz kameru, kur priekšā jau bija trīs cilvēki. Man tika iedalīts četrvietīgais “numuriņš”. Kādu nedēļu tur pasēdēju, un tad mūs visus izmētāja pa citām kamerām, un es nonācu sešvietīgā kamerā.”

Vaicāts, kāds bija kontingents, ar ko viņš sēdējis kamerā, Artjoms atklājis, ka vairums bija dzērājšoferi un tikai viens bija apcietināts par slepkavības mēģnājumu. Cietumnieki viņu uzņēmuši normāli un šova “Ģimene burkā” zvaigzni nav atpazinuši. “Tur lielākoties bija krievvalodīgi cilvēki, kuri latviešu šovus un seriālus neskatās, tāpēc mana persona viņiem bija dziļi vienaldzīga. Sagaidot jaunu kameras biedru, neviens tevi nesit un nepārbauda uz izturību, kā tas redzams filmās. Var teikt, ka tagad cietums ir kā bērnudārzs – visi zina savus likumus, kas ir un kas nav paredzēts utt. Jutos tur kā zivs ūdenī. Vienīgais, ko varu ieteikt – mazāk runā, vairāk klausies,” stāstījis Gluzunovs.

“Darbinieki, kas šodien cietumā strādā, ir ļoti kompetenti, korekti. Neviens nebļauj, nesit ar steku pa muguru un tamlīdzīgi. Visi ir ļoti pieklājīgi, biju pat izbrīnīts,” atzinis Artjoms.

“Pirmo mēnesi apcietinājumā es tikpat kā neko neēdu, cietuma ēdiens ir tāds, pie kura grūti pierast. Bet otrajā mēnesī man jau pamazām viss sāka iegaršoties. Divu mēnešu laikā nokritos svarā aptuveni par 15 kilogramiem. Tagad, kad esmu brīvībā, cenšos veselīgi ēst, lai noturētu svaru, domāju atsākt trenēties,” žurnālam “Privātā Dzīve” teicis Gluzunovs.

“Bija aptuveni pulksten desmit no rīta, kad man jautāja: “Vai tu gribi iet mājās?” Sākumā nedaudz apstulbu, jo biju sagatavojies uz ilgāku sēdēšanu, taču ātri atbildēju apstiprinoši. Man atdeva visas manas mantas, naudu, un es priecīgi devos uz izeju. Mani jau laikus darbinieki brīdināja, ka pie vārtiem ārā gaida sieva,” par savu atbrīvošanas dienu stāstījis Artjoms Gluzunovs.

Šobrīd viņa ikdiena paiet, gaidot, kad sauks uz policiju, lai saprastu, kas vispār notiek un par ko viņu apsūdz. Viņš dzīvo kopā ar savu dzūvesbiedri un bērnu māti Elīnu Gluzunovu un mēģina izlabot situāciju. “Pagaidām nezinu, kā mums izdosies, attiecības mums vienmēr bijušas kā pa viļņiem, bet cenšamies. Ceru, viss izdosies,” izdevumam sacījis Artjoms.

Lasiet arī: «Bet ja mašīnā būtu Zutis?» – Briedis parāda, kā nostumj malā uz ceļa noplīsušu auto

Lasiet arī: Pūtīs jaunu sajūtu vēji – mīlestības un attiecību horoskops septembrim

Lasiet arī: Pārmetot nespēju vadīt nozari, prasīs satiksmes ministra Briškena demisiju

Lasiet arī: VIDEO | Sandas Dejus recepte: skolas ēdnīcas makaroni ar gaļu mūsdienu garšās

Lasiet arī:  Lai nebūtu jāizmet – pavārmākslas knifi un pagatavošanas idejas ābolu sezonā

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube