Publicitātes foto

Aktuālās modes tendences šoruden izaicina, provocē un vienlaikus atdzīvina klasiku, piešķirot tai jaunu dimensiju. Džinss pieprasa, lai tajā tērpjamies no galvas līdz kājām, kleitas kļūst caurspīdīgas, bet rudens klasika – rūtis – arvien lielākas. Ar vadošajām modes tendencēm, kas šoruden padarīs ikdienu stilīgu un mūsdienīgu, iepazīstina modes un dzīvesstila tirdzniecības centra “Spice” stiliste Dace Bahmane.

Tikai džinss

Džinss šosezon izpaužas dažādās formās un interpretācijās, kļūstot par universālu materiālu, kas vienlīdz labi piemērots gan ikdienas, gan formālākam stilam. “Īpaši aktuāli ir džinsu komplekti un dažādu toņu džinsu kombinācijas vienā tēlā, kas rada harmonisku, bet tajā pašā laikā izteiksmīgu izskatu,” saka stiliste Dace Bahmane. Joprojām aktuāli ir džinsi ar platām starām un augstu jostasvietu, kas lieliski apvieno komfortu ar eleganci.

Viss ir caurspīdīgs

Caurspīdīgums ir viena no 2024.gada rudens/ziemas sezonas provokatīvākajām modes tendencēm. Smalki tilla un organzas audumi tiek izmantoti, lai radītu iluzoru apģērba efektu, izceļot sievišķību, un, piešķirot tēlam vieglumu. “Šo tendenci ir salīdzinoši viegli iekļaut garderobē, jo tā variē no diskrētām, caurspīdīgām detaļām, kas rada intrigu un piesaista uzmanību, līdz patiešām caurspīdīgām kleitām,” iedrošina Dace Bahmane.

Siltināmies ar adījumiem!

Gluži tāpat kā katru gadu, arī šoruden adījumi kļūst par būtisku garderobes sastāvdaļu, piedāvājot siltumu un komfortu. Modē gan robusti oversize džemperi, gan smalki, teksturēti adījumi, kas lieliski iederas teju jebkurā dzīves situācijā. “Aktuālie adījumu toņi variē no dziļiem zemes toņiem, piemēram, olīvzaļa un terakotas, līdz neitrāli pelēkiem un krēmkrāsām,” zina teikt stiliste.

Drapērija – smalki un sievišķīgi

Drapētas formas un auduma plūdenā, krītošā tekstūra ir viena no sezonas galvenajām tendencēm, kas iemieso eleganci un romantiku. Drapērija bieži tiek izmantota, lai radītu strukturētus, bet vienlaikus plūstošus siluetus, kas papildina sievišķīgu stilu ar smalku pieskārienu. Kleitas, tunikas un blūzes ar drapējumiem piedāvā maigas, sievišķīgas formas, radot kustības ilūziju un piešķirot izskatam vieglumu. “Tas ir ideāls veids, kā piešķirt apģērbam dinamiku un padarīt to izsmalcinātu,” norāda stiliste.

Joprojām dominē leopards

Aizvadītajā vasarā leoparda raksts bija visur un rudenī nekas nav mainījies – tas joprojām dominē un pārņem arī virsdrēbes un aksesuārus, radot spēcīgu un pārliecinošu izskatu. “Leoparda raksts piešķir izteiktu individualitāti jebkuram tēlam. Lai izvairītos no agresīva iespaida, izvēlies vienu leoparda raksta akcentu un saglabā līdzsvaru, kombinējot to ar neitrālām krāsām, piemēram, melnu, baltu, bēšu vai pelēku,” iesaka stiliste Dace Bahmane.

Boho elegantā izpildījumā

Gaisīgais boho stils šosezon atgriežas ar jauniem akcentiem, piedāvājot brīvību un radošumu apvienot ar eleganci. “Plūstošie un brīvie silueti tiek kombinēti ar strukturētāku apģērbu – gariem mēteļiem un žaketēm, tādējādi radot līdzsvaru starp bezrūpību un nopietnību,” iesaka stiliste un piebilst, ka šosezon boho stils piedāvā eklektiskas krāsu un rakstu kombinācijas – no tradicionālajiem ziedu un paisley motīviem līdz negaidītām ģeometriskām formām un abstraktiem rakstiem.

Rūtis kļūst lielākas

“Rudens nav iedomājams bez rūtiņu raksta. Šogad tas tiek izspēlēts ar jaunām krāsu paletēm un dažādu izmēru kombinācijām, radot spēcīgu vizuālo iespaidu,” stāsta stiliste Dace Bahmane. Viņa piebilst, ka īpaši aktuālas ir lielas un izteiksmīgas rūtis, kas piešķir apģērbam grafisku un modernu akcentu. Šo rakstu bieži redzēsim uz žaketēm, mēteļiem un svārkiem, piešķirot apģērbam gan eleganci, gan izteiktu struktūru. Savukārt dziļi un piesātināti toņi, piemēram, bordo, olīvzaļš, sinepju dzeltens un tumši zils piešķirs rūtiņu rakstam jaunu dimensiju.

Must have – garš mētelis

Garš mētelis ir šīs sezonas obligātais elements, kas nodrošinās ne tikai siltumu, bet arī nepārprotamu eleganci. “Mēteļi, kas sniedzas līdz potītēm vai pat līdz zemei, ir ideāla izvēle gan ikdienai, gan īpašiem gadījumiem. Turklāt to klasiskais dizains piešķir tēlam izsmalcinātu un izteiksmīgu siluetu,” norāda stiliste.

Ādas virsdrēbes negaidītās krāsās

“Mākslīgā āda šajā sezonā ir dominējošais materiāls, īpaši virsdrēbēs,” zina teikt stiliste. No klasiskām ādas jakām līdz gariem, strukturētiem mēteļiem – āda tiek izmantota, lai radītu spēcīgus, pārliecinošus siluetus, kas ir gan moderni, gan ilgtspējīgi. Negaidītā krāsu palete – tumši zaļš, bordo, pat metāliski toņi, piešķir ādas apģērbiem jaunu un svaigu izskatu. Turklāt āda šosezon tiek kombinēta ar dažādiem materiāliem, piemēram, vilnu un kašmiru, radot daudzslāņainus un teksturētus tērpus, kas ir gan eleganti, gan praktiski.

Kažoku atdzimšana

Šoruden mākslīgās kažokādas piedzīvo jaunu atdzimšanu – tas atgriežas ar spilgtām krāsām un pārsteidzošiem siluetiem. Klasiskus, neitrālus toņus papildina drosmīgi krāsu sprādzieni, piemēram, koši zils, rubīnsarkans un sinepju dzeltens. “Kažoks var kļūt par lielisku akcentu, kas jebkuru tēlu padarīs ne tikai greznu, bet arī pārliecinošu. Turklāt mūsu platuma grādos kažoks ir arī praktiska izvēle,” rezumē stiliste. Jaunie silueti ietver gan apjomīgus oversize modeļus, kas izstaro modernu eleganci, gan asimetriskus un strukturētus dizainus – tie piešķirs tērpam dinamiku un unikālu raksturu.

Lasiet arī:  «No A līdz Z!» – Didrihsoni atklāj, cik liela loma abu dēla dzīvē ir auklītei

Lasiet arī:  Dzelzs vilka bijušais bundzinieks Judzis atgriezies pie bungām un uz skatuves

Saistītās tēmas: Dace Bahmane.rudens modestiliste

youtube icon
Abonēt youtube