Foto: Pexels/ Dominik Rheinheime

Pakāpeniski pastiprināsies ciklona ietekme un, kaut gan nedēļas sākumā vēl saglabāsies sauss un mierīgs laiks, no nedēļas vidus ir gaidāms lietus un spēcīgāks vējš, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdien, 24. septembrī, debesis skaidrosies un uzspīdēs saule, nokrišņi nav gaidāmi. Naktī gaiss atdzisīs līdz +8…+13 grādiem, ziemeļaustrumu rajonos būs vēsāks, tur +5…+9 grādi, vietām zāles virskārtā iespējama salna 0…-1 grāds. Pūšot lēnam vējam, vietām rietumos sabiezēs migla, kas auto šoferiem pasliktinās redzamību! Diena gaidāma patīkami silta, termometra stabiņš pakāpsies līdz +21…+25 grādu atzīmei. Turpinoties sausam laikam, Latvijas austrumu rajonu mežos gaidāma augsta ugunsbīstamība!

Nedēļas vidū pastiprinoties ciklona ietekmei, laikapstākļi mainīsies – sākot ar trešdienas rītu, Latviju no rietumiem šķēršos nokrišņu zona, kas vietām nesīs īslaicīgu lietu. Arī ceturtdien gaidāms lietus, kas pēcpusdienā jau būs novērojams visā valsts teritorijā.

Vējš pakāpeniski kļūs arvien stiprāks un pūtīs no dienvidu puses, piekrastes rajonos brāzmās sasniedzot 15-17 m/s. Naktis gaidāmas siltākas, gaiss atdzisīs vien līdz +10…+16 grādiem, dienā iesils līdz +17…+22 grādiem.

Pašlaik prognozes liecina, ka nedēļas nogalē laiks kļūs rudenīgs – biežāk līs, gaidāms brāzmains vējš, kā arī gaisa temperatūra pakāpeniski kļūs zemāka.

Lasiet arī: Fiksē neierastu parādību: zivjērglis vasaras izskaņā sācis būvēt ligzdu

Lasiet arī: Eksperts: Latvijas ekonomikas stāvoklis nav spīdošs, taču labāks nekā Igaunijā

youtube icon
Abonēt youtube