Foto: Rīta kafija

Piektdien un sestdien, 27. un 28. septembrī, gaidāmas nedēļas lietainākās un vējainākās dienas, savukārt svētdien gaidāms vēsākais laiks – mūsu teritorijā ieplūstot vēsākai gaisa masai, dienā termometra stabiņš vairs nepārsniegs +15 grādu atzīmi, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Darba nedēļas pēdējā dienā debesis lielākoties aizklās mākoņi un tikai brīžiem starp tiem izsprauksies kāds saules stars. Visā valstī palaikam līs, turklāt  lokāli iespējams arī pērkona negaiss. Dienvidaustrumu vējš nakts vidū iegriezīsies no dienvidiem, dienvidrietumiem un piekrastē brāzmās sasniegs 15-19 m/s, dienā tas turpinās pastiprināties  – valsts rietumu un centrālajos rajonos sasniedzot 20-24 m/s. Šāds vējš sev līdzi var nest nelielus postījumus. Nakts būs salīdzinoši silta, gaisa temperatūrai pazeminoties vien līdz +13…+16 grādiem, bet dienā tā paaugstināsies līdz +16…+21 grādam.

Sestdien, lai arī debesis dažbrīd skaidrosies,  mākoņi palaikam atnesīs lietu, lokāli iespējams arī pērkona negaiss. Arī vējš vēl aizvien saglabāsies brāzmains –  naktī vēja brāzmas Kurzemē un Vidzemes rietumos sasniegs 17-22 m/s. Uz rīta pusi vējš īslaicīgi pierims, tomēr priekšpusdienā tas no jauna pieņemsies spēkā, teju visā valstī brāzmās sasniedzot 16-21 m/s, vēl stiprāks tas būs jūras piekrastē, tur gaidāmas brāzmas pat līdz 25 m/s.  Tā kā koki vēl aizvien ir lapoti, tad šāds vējš var lauzt to zarus un pat kokus, arī vieglāki priekšmeti var tikt nesti pa gaisu. Gaiss naktī uz sestdienu atdzisīs līdz +10…+15 grādiem, dienā maksimālā gaisa temperatūra būs no +14 grādiem vietām piekrastē un Kurzemē līdz +20 grādiem valsts dienvidaustrumos.

Svētdien laika apstākļi kļūs mierīgāki – mākoņu debesīs būs mazāk un tikai vietām gaidāms īslaicīgs lietus. Arī vējš pakāpeniski pierims, vienīgi naktī tas vēl būs brāzmains. Svētdiena būs vēsākā šīs nedēļas diena – nakts būs dzestrāka un dienā termometra stabiņš nepārsniegs +15 grādu atzīmi.

Pēc ilgstošā siltuma, septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs būtiski vēsāks. Šī brīža prognozes liecina, ka nākamā nedēļaiesāksies ar lielākoties sausu un saulainu laiku, tikai vietām būs novērojams arī lietus. Naktīs kļūs dzestras, gaiss daudzviet atdzisīs līdz  +2…+7 grādus, iespējams, ka sagaidīsim arī pirmo šī rudens salnu. Arī dienās gaiss paliks vēsāks, daudzviet termometra stabiņš nepārsniegs +15 grādu atzīmi.

Lasiet arī:  Latvietis izcīna zelta medaļu Pasaules kokgāzēju čempionātā

Lasiet arī:  VIDEO | Elīna Gluzunova: Nevarētu teikt, ka šobrīd cenšos saglābt attiecības

youtube icon
Abonēt youtube