Foto: Pixabay/nattanan23

Ņemot vērā valsts budžeta prioritātes, ir atbalstāma iecere uz laiku iesaldēt valsts un pašvaldību uzņēmumu valžu atalgojumu, trešdien, 25.septembrī, sprieda Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.

Deputāti sēdē skatīja Valsts prezidenta rosinātos grozījumus Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, informē Saeimas Preses dienests.

“Valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību atalgojumam jābūt konkurētspējīgam, bet samērojamam ar budžeta iespējām. Vienlaikus jābūt pārskatāmiem datiem un skaidriem kritērijiem, pēc kādiem salīdzinām atalgojumu publiskajā un privātajā sektorā,” uzsver komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Ar grozījumiem iecerēts uz laiku apturēt valsts un pašvaldību uzņēmumu valdes un padomes locekļu atlīdzības pieaugumu, nosakot, ka tas nākamajos divos gados – no 2025.gada 1.janvāra līdz 2026.gada 31.decembrim – nedrīkst pārsniegt šā gada 31.augustā noteikto apmēru.

Tāpat iecerētie grozījumi uzdod Ministru kabinetam līdz nākamā gada 31.decembrim iesniegt Saeimā izvērtējumu par publiskas personas kapitālsabiedrību un publiski privāto kapitālsabiedrību juridiskās formas atbilstību tām noteikto funkciju un uzdevumu izpildei.

Izmaiņas nepaciešamas, lai veicinātu samērīgu un valsts budžeta iespējām atbilstošu atlīdzības noteikšanu valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās, minēts anotācijā. Valdes un padomes atlīdzībai jābūt konkurētspējīgai, bet sabalansētai ar uzņēmuma ilgtermiņa interesēm, akcionāru mērķiem un sabiedrības labklājību.

Ābrama informē, ka komisija turpinās skatīt likumprojektu 9.oktobra komisijas sēdē pēc detalizētas informācijas saņemšanas no Valsts kancelejas.

Lasiet arī:  Lauku sētas saimniece Zane jau reiz piedalījusies pašmāju šovā, taču vīlusies tā veidotājos

Lasiet arī:  VIDEO | Elīna Gluzunova: Nevarētu teikt, ka šobrīd cenšos saglābt attiecības

Saistītās tēmas: AtalgojumsSaeimauzņēmumu valdes

youtube icon
Abonēt youtube