Sibilla Bille un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto

Kad vasara lēnām novīst un dārzos un mežos briest rudens veltes, arī galdā vieglprātīgu salātu un saldējuma vietā parādās brangākas un sātīgākas maltītes. To, ka cilvēka ķermenis dzīvo pēc dabas ritmiem un likumiem, tāpēc tajā jāieklausās, zina arī dabas bērns un satura veidotāja Sibilla Bille.

Sibilla savā virtuvē ir galvenā pavāre un apzināti izmanto visu, kas atrodams ledusskapī, tādējādi samazinot pārtikas atkritumus. Reizi nedēļā viņa apmeklē tirgu vai veikalu, lai iegādātos produktus, ko nevar saražot pati vai iegadāties pie kaimiņiem. Produktus, kurus pirkt, gan viņa iepriekš neplāno, ja nu vienīgi tad, kad brauc pie mammas un skaidri zina, ko vajag nopirkt. Visbiežāk izvēlas improvizēt un gatavot no mājās pieejamajiem produktiem.

“Mēs bieži ēdam brokastis un vēlas vakariņas. Draugs uzgrilē gaļu, sataisām salātus no siltumnīcas – tomāts, gurķis, dilles un krējums. Vai uzvāru sautējumu, to biežāk taisu no tā, kas ir ledusskapī. Tagad tur ir kabači, paprika – sezonas dārzeņi,” stāsta Sibilla.

Sibillai ļoti garšo cepti dārzeņi, it sevišķi tad, ja klāt pielikts kazas siers. “Varētu apēst visu ar kazas sieru!” atzīstas Sibilla. Šoreiz kazas siers paliek aizkadrā, toties cepti dārzeņi gan Sibillai ir padomā!

Vienas pannas vista ar rudens veltēm

3 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 30 min

Izmaksas kopā: 4,11 eiro

Cena par porciju: 1,37 eiro

Nepieciešams:

2 kartupeļi;

500 g cāļu šķiņķu Rimi;

½ citrona;

10 g svaigu zaļumu;

200 g ķirbja;

1 burkāns;

200 ml saldā krējuma Rimi 35%;

sāls, pipari un paprikas pulveris pēc garšas;

eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

Nomizo kartupeļus un burkānu. Kartupeļus sagriez lielos kubiņos (apmēram 3-4 cm), bet burkān sagriez apmēram 1 cm platos gabalos. Nomizo ķirbi un sagriez to lielos gabalos (apmēram 3-4 cm).

Cāļu šķiņķus pārkaisi ar sāli, pipariem un paprikas pulveri, lai garša būtu intensīvāka. Lielā pannā lej eļļu cepšanai un sildi uz vidējas uguns. Kad eļļa ir karsta, pievieno burkānu un vistas šķiņķus. Apcep visu kopā apmēram 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, līdz vista ir zeltaini brūna.

Pannā pielej apmēram vienu glāzi ūdens, lai gaļa un dārzeņi varētu sautēties, pievieno kartupeļus un ķirbi. Uzliec vāku un sautē apmēram 10 minūtes.

Pannā rīvē citrona miziņu un pievieno saldo krējumu. Uzliec vāku un ļauj sautēties vēl 5 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti un vista ir pilnībā pagatavota.

Sasmalcini svaigos zaļumus un apkaisi ar tiem gatavo ēdienu.

Lasiet arī:  Lauku sētas saimniece Zane jau reiz piedalījusies pašmāju šovā, taču vīlusies tā veidotājos

Lasiet arī:  VIDEO | Elīna Gluzunova: Nevarētu teikt, ka šobrīd cenšos saglābt attiecības

youtube icon
Abonēt youtube