Edvards Ratnieks. Foto: Rīga/Flickr

Nacionālās apvienības (NA) Rīgas mēra amata kandidāts un saraksta līderis gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās būs Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks, lēmusi partijas valde.

“Edvards Ratnieks ir sevi pierādījis darbos, aktīvi sargājot nacionālās intereses un iestājoties par latvisku un sakārtotu vidi galvaspilsētā. Rīgai ir vajadzīga jauna enerģija, un Ratnieks tādu iemieso, parādot sevi kā mērķtiecīgu, uzņēmīgu un atbildīgu politiķi. Vienlaikus redzam, ka uz Rīgas mēra krēslu raugās partijas un politiķi, par kuru godaprātu nevaram būt droši. Ir svarīgi, lai pēc vēlēšanām galvaspilsētu pārvalda koalīcija, par kuras vērtībām nav nekādu šaubu. NA ir droša izvēle, jo vienmēr esam bijuši un būsim nacionālo interešu sardzē,” norāda Raivis Dzintars, Nacionālās apvienības priekšsēdētājs.

“Esmu pagodināts par Nacionālās apvienības valdes doto uzticību. Man ir redzējums, kā veidot Rīgu latvisku un plaukstošu, kā arī uzlabot rīdzinieku dzīves kvalitāti ne vien pilsētas centrā, bet arī apkaimēs. Mans mērķis ir attīstīt Rīgas ekonomiku un starptautisko konkurētspēju un veidot galvaspilsētu dzīvīgu, sakoptu, drošu un labklājīgu visiem tās iedzīvotājiem,” uzsver Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks.

Jau šobrīd rīdzinieki var novērtēt vicemēra paveikto izglītības un infrastruktūras jomās – izveidoto un atjaunoto izglītības iestāžu un sporta infrastruktūru, kā arī atdzimušo Uzvaras parku, kas atguvis savu vēsturisko nozīmi un kam jau ieplānoti nākamie labiekārtošanas darbi.

Tāpat Ratnieka pārziņā ir sadarbība ar Pierīgas pašvaldībām, kopīgi risinot dažādus saimnieciskus jautājumus, kā arī dažāda veida atbalsta sniegšana Ukrainai tās karā pret agresoru – vai tā būtu transportlīdzekļu atvēlēšana Ukrainas vajadzībām, vai atbalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem, informē politiskais spēks.

Edvards Ratnieks ieguvis profesionālā maģistra grādu tiesību zinātnē un jurista kvalifikāciju Latvijas universitātē. Kopš 2022.gada novembra Ratnieks ir Rīgas domes deputāts, un pirms tam viņam bijusi darba pieredze Rīgas pašvaldībā.

Lasiet arī:  Pētnieki: Latvijas konkurētspēja – zem vidējās Eiropā

Lasiet arī:  Riski un progress – kā katru no zodiaka zīmēm līdz 20. novembrim ietekmēs Plutons

youtube icon
Abonēt youtube