Aija Andrejeva. Foto: Roberts Blaubuks

Tirdzniecības centrā “Spice” norisinājusies Aijas Andrejevas skatuves tērpu retrospektīvās izstādes “Skatuve nav iedomājama bez tērpa” atklāšana, kas piesaistīja plašu mūziķes talanta cienītāju un draugu loku. Viesu vidū bija mūziķis un Aijas vīrs Jānis Aišpurs, grupas “Prāta Vētra” mūziķis Māris Mihelsons ar sievu Lauru Mihelsoni, TV raidījumu vadītāja Jana Duļevska, mūziķe Agnese Rakovska, aktrises Marija Bērziņa un Anete Krasovska, multimākslinieks Kašers un daudzi citi.

Izstāde “Skatuve nav iedomājama bez tērpa” ir veltīta Aijas Andrejevas 20 gadu karjerai mūzikā un piedāvā intīmu ieskatu mākslinieces skatuves tēlu attīstībā, kas nesaraujami ir saistīti ar viņas dzīves ceļu.

Pasākumu vadīja raidījuma “900 sekundes” moderatore Kristīne Stakena, kura ar savu harismu un sirsnību rūpējās par patīkamu gaisotni visas pēcpusdienas garumā. Svinīgās izstādes atklāšanas kulminācija bija Aijas Andrejevas uzstāšanās, kas klātesošos priecēja ar spilgtu un enerģisku muzikālo priekšnesumu.

Pasākuma laikā mūziķe atklāja personiskus stāstus un atzina, ka viņas modes un stila iedvesma vienmēr ir bijusi māsa Laura Kisle. Laura ir izstādes idejas autore un kuratore, kas spējusi radīt ciešu saikni starp mākslinieci un ekspozīciju.

Klātesošie ne tikai aplūkoja izstādē eksponētos Aijas Andrejevas skatuves tērpus un iepazinās ar to pārsteidzošajiem stāstiem, bet arī varēja piedalīties izsolē, lai savā īpašumā iegūtu vienu no mākslinieces privātajiem tērpiem. Visi izsoles laikā gūtie ienākumi tika ziedoti dzīvnieku patversmei “Ulubele”, kuru dziedātāja ilgstoši atbalsta.

Papildus tam viesiem bija iespēja iesaistīties īpašā SIA “Getliņi EKO” organizētā meistarklasē, ko vadīja māksliniece Arina Popenko (Instagram – @aunmann), lai apgleznotu un atjaunotu savus līdzpaņemtos apģērbus, piešķirot tiem jaunu elpu. Šī aktivitāte ne tikai sasaucās ar Aijas Andrejevas filozofiju par apģērba ilgtspēju, bet arī iedvesmoja pasākuma dalībniekus radīt unikālus mākslas darbus no saviem ikdienas apģērbiem.

Izstāde “Skatuve nav iedomājama bez tērpa” piedāvā aplūkot 13 rūpīgi atlasītus skatuves tērpus, kas ir cieši saistīti ar Aijas Andrejevas karjeras spilgtākajiem mirkļiem. Katra tērpa stāsts atspoguļo mākslinieces radošo attīstību un sadarbību ar vadošajiem Latvijas modes dizaineriem – Tatjanu Vlasovu, Ramonu Lazdu, Indru Salceviču, Kašeru, Ilzi Patmalnieci un citiem. Izstādes scenogrāfija, ko veidojusi arhitekte Jolanta Šaitere, apvieno spēcīgus krāsu kontrastus un simboliskus elementus, lai izceltu mākslinieces transformāciju un skatuves tēla attīstību.

Izstāde aplūkojama tirdzniecības centra “Spice” Lielajā ātrijā līdz 31.oktobrim.

Lasiet arī:  FOTO | Atjaunota Ziepniekkalna baroka pērle Ēbelmuiža

Lasiet arī:  Bērniem līdz 6. klasei skolās plāno liegt izmantot mobilos tālruņus

Saistītās tēmas: Aija Andrejevaskatuves tērpu izstāde

youtube icon
Abonēt youtube