Foto: Rīta kafija

Oktobris līdz šim bijis mākoņains un lietains, un šie rudenīgie laikapstākļi saglabāsies arī tuvākajās dienās. Nedēļas izskaņā palaikam līs, vietām nokrišņi būs intensīvāki un termometra stabiņš naktīs vietām austrumos noslīdēs pat līdz  -2…+3 grādiem, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Nedēļas nogalē laika apstākļi saglabāsies līdzīgi kā līdz šim. Naktī uz piektdienu, 4. oktobri, debesis būs apmākušās un lielākajā daļā teritorijas līs, valsts austrumos lietavas būs ilgstošas, taču dienā ievērojami nokrišņi vairs nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, un gaiss naktī atdzisīs līdz +6…+11 grādiem, bet dienā termometra stabiņš pakāpsies vien nedaudz – gaiss iesils līdz +8…+13 grādu atzīmei.

Brīvdienās mākoņu daudzums būs mainīgs un dienas aizritēs bez nokrišņiem, vien svētdienas pēcpusdienā vietām dienvidaustrumos gaidāms neliels lietus. Pūšot lēnam vējam, naktī uz sestdienu un sestdienas rītā daudzviet sabiezēs migla.

Naktī uz sestdienu termometra stabiņš noslīdēs līdz +2…+7 grādu atzīmei, vietām zāles virskārtā gaidāma salna 0…-1 grāds, bet centrālajos un austrumu rajonos gaiss atdzisīs līdz pat -2…+3 grādiem. Svētdienas nakts nebūs tik auksta – lielākajā teritorijas daļā minimālā temperatūra būs +2…+7 grādiem, vietām zāles virskārtā gaidāma salna 0…-2 grādi, bet piekrastē būs par pāris grādiem siltāk. Diennakts gaišajās stundās gan sestdien, gan svētdien gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +11…+14 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā debesis lielākoties klās mākoņi. Pirmdien lietus gaidāms vien austrumu rajonos, bet otrdien – jau teritorijas lielākajā daļā. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra diennakts tumšajās stundās būs +3…+8 grādi, piekrastē par pāris grādiem siltāk. Dienās gaisa temperatūra būs +10…+15 grādu robežās. Arī nedēļas otrajā pusē laiks būs mākoņains, brīžiem debesis skaidrosies un palaikam līs, taču dienas kļūs nedaudz siltākas.

Lasiet arī: Rudens modes kliedzieni – stiliste iesaka nepopulārus risinājumus

Lasiet arī:  VIDEO | Lauku muzikantu solists 60. jubileju atzīmē ar jaunu dziesmu par dzīvīti

youtube icon
Abonēt youtube