Normunds Baranovskis un Ralfs un Martins Baltskari. Publicitātes foto

Rudens ir jaunu zināšanu, eksperimentu un pieredzes laiks. To zina arī raidījuma “Ralfs gatavo” vadītāji Ralfs un Martins Baltskari. Raidījuma jaunā sezona sāksies 6. oktobrī, bet puiši jau tagad iesildīšanās nolūkos viesojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un cep īstenu kārumnieku sapni – brauniju.

Ralfs jaunajā “Ralfs gatavo” sezonā iesaka visiem noskatīties sēņošanas raidījumu, kurā varēs ļoti daudz ko uzzināt. “Es pat teiktu – šis raidījums var izglābt dzīvību, jo mēs pētīsim un mācīsimies pazīt indīgās sēnes. Bet pati filmēšanās bija jautra un smieklīga. Bet, ja jūs prasītu – kura recepte no jaunās sezonas jāizmēģina, tad tā noteikti ir latviešu spēka zupa,” ieskatu jaunajā sezonā sniedz Ralfs.

Savs viedoklis par gaidāmo sezonu ir arī Martinam: “Jums noteikti jāredz raidījums, kurā mēs gatavosimies Helovīnam, jo tur es daudz buršos, un man tas ļoti patika. Un arī cepumi, ko mēs tajā sērijā cepsim, būs forši ne tikai tāpēc, ka izskatīsies pēc zirneklīšiem, bet arī ļoti labi garšos.”

Kāpēc ir forši gatavot? Jo tā ir laba iespēja nopelnīt, darot to, kas patīk, braukt ekskursijās un uzzināt daudz ko jaunu, izmēģināt garšīgas receptes un to visu arī apēst! Turklāt Martinam gatavojot ļoti patīk ķēpāties virtuvē, un filmēšanās laikā vecāki to atļauj darīt mazliet vairāk nekā ikdienā.

Gatavojoties sezonai, puiši pabijuši dažādās interesantās vietās, piemēram, pupiņu ekskursijā, kur varēja lasīt, lobīt un pētīt visdažādāko krāsu pupiņas, piedzīvojot pārsteigumu pēc pārsteiguma, vai sēņu vietās mežā.

Ja aptrūkstas ideju gardām maltītēm, Ralfs atzīst, ka arī paši reizēm pasmeļas iedvesmu savā Instagram kontā, kur var viegli atrast visas līdz šim raidījumā “Ralfs gatavo” tapušās receptes. Bet Martins neskopojas ar konkrētu padomu: “Brokastīs varētu siermaizes ar tomātiem. Un saldajā dubultās šokolādes vai riekstu krēma maizes. Un galvenais – to visu pasniegt mammai ar tēti gultā sestdienas rītā – viņi būs ļoti priecīgi. Mēs ar Ralfu vienreiz tā izdarījām.”

Puišiem vismīļākais ēdiens ir tēta ceptās picas, bet šoreiz pie cepšanas ķeras viņi paši un meistaro brauniju.

Braunijs

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 40 min

Izmaksas kopā: 4,56 eiro

Cena par porciju: 1,14 eiro

Nepieciešams:

170 g tumšās šokolādes Poesia;

100 g piena šokolādes Poesia;

110 g sviesta Rimi Smart 82%;

170 g cukura Rimi Smart;

90 g kviešu miltu Rimi;

3 kūtī dētas olas Rimi;

200 g saldā krējuma Rimi 35%;

šķipsna sāls.

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Sagatavo mazus trauciņus (apmēram 100–150 ml), tos ieeļļo ar sviestu vai ieklāj cepamo papīru.

Mazā katliņā uz lēnas uguns izkausē tumšo un piena šokolādi kopā ar sviestu. Maisi, līdz masa ir viendabīga un gluda. Pēc tam ļauj pāris minūtes atdzist.

Lielā bļodā ieber cukuru. Pievieno atdzesēto šokolādes un sviesta maisījumu un rūpīgi samaisi. Masai pievieno olas un maisi, līdz masa ir viendabīga. Pieber miltus un šķipsnu sāls, pielej saldo krējumu un atkal samaisi viendabīgā masā.

Sadali mīklu iepriekš sagatavotajos trauciņos. Neliec gluži pilnu trauciņu, jo braunijs cepšanas laikā pacelsies. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15–20 minūtes, līdz brauniji ir nedaudz pacēlušies. Pasniedz karstus vai istabas temperatūrā, vari papildināt ar saldējumu vai putukrējumu.

Lasiet arī:  FOTO | Aijas Andrejevas tērpu izstāde pulcē virkni slavenību

Lasiet arī:  VIDEO | Lauku muzikantu solists 60. jubileju atzīmē ar jaunu dziesmu par dzīvīti

youtube icon
Abonēt youtube