Alfrēds Rubiks. Foto: The Left/Flickr

Bijušais politiķis Alfrēds Rubiks septembrī nosvinējis 89. dzimšanas dienu, bet pirms tam – kopā ar 81 gada vecumā apņemto sievu – astoto kāzu gadadienu. Jau trīs reizes viņš no ārstiem ir dzirdējis skarbo paziņojumu: “Vēzis!”, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

Vaicāts, ko domā par kovidu, kas, kā runā, šoruden atgriežoties, Alfrēds Rubiks stāsta: “Esmu potējies. Šobrīd esmu vesels, tpu, tpu, tpu. Lai gan esmu izslimojis visu ko.  Man ir trīsreiz bijis vēzis. Sākumā to atklāja zarnā. Toreiz es vēl biju Rīgas mērs, to veiksmīgi izoperēja. Kad atgriezos no Eiropas Parlamenta darba, man bija prostatas vēzis. To uzveicu. Turklāt bez operācijas, tikai ar zālēm. Viena pote gan tolaik maksāja ap 200 eiro. Kurš gan to var samaksāt? Bet pagājušajā gadā man atklāja melanomu. Man tā bija uz muguras. Pats atklāju plankumus, kad sāka pūsties un niezēt. Aizgāju pie ārsta, kas man iepriekš plankumus bija izdedzinājis. Teicu, ka laikam kādus piecus sešus tos atkal vajadzēs noņemt, bet ārsts man paziņoja: “Nē, šoreiz to nevar. Es iedošu norīkojumu pie onkologa…” Nogulēju slimnīcā gandrīz mēnesi, kamēr to visu dabūju nost,” izdevumam stāsta bijušais politiķis.

“Kā es tagad saku, esmu viss sagraizīts un sašūts, bet Alfrēds joprojām ir dzīvs. Vienmēr klausu ārstus. Simtprocentīgi uzticos visam, ko viņi saka, un precīzi daru, ko liek. Ja rakstīts, ka zāles jādzer pirms ēšanas, tā arī daru. Citreiz klausos un brīnos, ko tantiņas runā tramvajos un trolejbusos, jo ar citu transportu es pa Rīgu nepārvietojos. Viņas, lūk, visu zina labāk, ārstu izrakstītās zāles nedzer un potēties pret kovidu neiet, jo tur var kaut ko ne tādu iekšā iepotēt. Nu, galīgs stulbums!” intervijā žurnālam pauž ekspolitiķis.

Vaicāts, vai vēl atceras ieslodzījuma laiku, kur nonācis 56 gadu vecumā, Alfrēds Rubiks teic: “Kā tad to neatcerēšos – tas ir izgājis cauri visam manam ķermenim. 1991. gadā mani iesēdināja, un 1996. gada novembrī iznācu ārā.”

Ekspolitiķis atzīst, ka, ieejot 90. dzīves gadā, jūtas ņiprs un daudz staigā kājām, arī uz dzīvokli piektajā stāvā kāpj kājām. “Kā kaimiņi saka: “Alfrēdam uzskriet ar kājām līdz 5. stāvam tāds nieks vien ir,” atklāj bijušais politiķis. Tāpat, pēc paša teiktā, līdz pat 82 vai 83 gadiem vēl bija spējīgs radīt bērnus, jo visu laiku ir nodarbojies ar fizkultūru.

Lasiet arī: Latvijas daiļavas jaunā šovā cīnīsies par divu populāru aktieru sirdīm

Lasiet arī:  FOTO | Viesturdārzā radīts bērnu rotaļu laukums tautasdziesmu motīvos

Lasiet arī:  Agrita Bindre atsaukusi saderināšanos

Saistītās tēmas: Alfrēds RubiksCovidkovidsmelanomaprostatas vēzisVēzis

youtube icon
Abonēt youtube